Després d’un estiu de revoltes i indignació per les múltiples agressions i abusos policials contra els manters i venedors ambulants, aquest col·lectiu ha pres la iniciativa política i sociolaboral d’autoorganitzar-se sindicalment per defensar els seus drets i la seva força de treball.

Des de la COS, Coordinadora Obrera Sindical, volem expressar la nostra satisfacció per aquesta notícia i celebrar amb solidaritat i compromís de classe la creació del Sindicat Popular de Venedors Ambulants que va tenir lloc a Barcelona a l’Espai de l’Immigrant del Raval.

Aquest col·lectiu -normalment sotmès a situacions de pressió, repressió i irregularitat de tot tipus- ha vist com un dels seus companys perdia la vida a causa d'una actuació policial aquest agost a Salou. La ràbia i la impotència per aquests fets ha conduït a múltiples mostres de solidaritat no només d’aquest col·lectiu, sinó també de totes les persones que sobreposen el dret a la vida i al treball abans del suposat i fictici dret a la propietat intel·lectual d’unes marques comercials, multinacionals i explotadors.

S’ha aconseguit la visibilització d’una problemàtica social, habitualment invisibilitzada pels grans mitjans de comunicació, que només era vista com un problema d’ordre públic i d’atemptat contra la propietat de les grans distribuïdores. Però aquesta dinàmica capitalista i antisocial s’ha d’acabar i cal fer tots els passos per avortar-la i combatre-la. La creació del sindicat és un pas més i, sens dubte, un pas clau i enorme en la bona direcció. L’autoorganització i la consciència col·lectiva són imprescindibles en la defensa dels interessos legítims de la classe treballadora.

Com a sindicat de classe revolucionari compromès en l’alliberament social i de gènere als Països Catalans mostrarem, com hem fet fins ara, tota la nostra solidaritat a aquest col·lectiu i actuarem en aquesta línia de cooperació. Salut a les companyes del Sindicat Popular i una abraçada de classe.