(Al cinema Laietana) es projectava una pel·lícula de llarga durada, des del 2001, i del gènere del drama social, titolada “Crisi, especulació immobiliària i complicitat institucional”

Benvolgut senyor, Felip Puig

Som uns ciutadans anònims algun dels quals vam estar en cos, i d’altres en ànima, en l’efervescent manifestació del passat 22 de gener del 2010 que va acabar amb la reapropiació de l’antic Palacio del Cinema, on es projectava una pel·lícula de llarga durada, des de el 2001, i del gènere del drama social, titola “Crisi, especulació immobiliària i complicitat institucional”, en aquest pel·lícula es relataven fets tràgics que incloeïen desnonaments, suicidis i desarralament. Els directors del film, que son les èlits financeres, també escriuen el guió i assumeixen desvergonyadament la seva producció executiva.

Nosaltres modestament, ciutadans preocupats pel País, volíem reposar en cartell una altra pel·lícula d’èxit esporàdic, però de revisió obligada pels cinèfils, estrenada amb exit el dia 29-S, amb el títol “Vaga General” amb uns altres actors protagonistes, un repartiment més coral, i substituint en la direcció visibilització a les burocràcies sindicals per l’esquerra sindical , els precaris, els treballadors, els aturats els jubilats i d’altres.

Conseller aquesta pel·lícula s’estrenarà el dia 27-G, i tindrà com a títol “Vaga General i jornada de lluita, s’estrenarà un dijous, ja sabem que les estrenes acostumen a ser el divendres però la nostra pel·lícula no té una finalitat comercial. La sipnosi de la pel·lícula és la següent:

Un Conseller d’Interior de la Generalitat, en un govern que obeeix de manera mesella les ordres de les elits empresarials s’enfronta davant d’una mobilització ciutadana, davant d’un greu context de crisi econòmica, que ha provocat que més de 40.000 famílies amb ordre de desnonament i més de mig miler de persones estiguin aturades en un context d’encariment de la vida i de congelació i retallades salarials.

El Conseller en qüestió, que té la cara i la mà molt dura, opta per una resposta purament policial davant l’intent d’un col·lectiu ciutadà d’ocupar un espai buit des de fa 10 anys per donar difusió a una convocatòria de vaga per protestar pels efectes de la crisi provocada pel sistema que idolatra.

Així davant la perfidia del Conseller i la premsa afí els manifestants troben oportú recordar que:

1.-No a l’estigmatització i a la criminalització: no som pocs ni marginals.

Som molt més i signifiquem molt més que els estrets estereotips on ens voleu encabir, erem allá més de 418 persones, persones de diferent edat, sexe, professió i condició personal. Erem els homes i les dones aturades, els jubilats invisibilitzats, el joves que no tenen resposta, de fet erem milions totes aquestes persones estaven a dins amb nosaltres.

2.-Ells Apelen a la Llei, nosaltres maldem per l’absència d’ella
Demanen l’acompliment d’una llei que ens criminalitza i feta a la seva mida, la mida dels especuladors, polítics de l’establishme i altres pluotcràtes nosaltres maldem per l’absència d’una altra que ens protegeixi sobre les arbitrarietats del mercat i que ens garanteixi recursos econòmics i materials i que faci front a la retallada de drets socials i laborals.

3.-Ja ho sabíem, però ara ho tenim encara més clar: no ens sereveixen ni els sindicats majoritaris CCOO, UGT ni la classe política.
Si no hi ha un veritable antagonisme que refleix el conflicte que estem vivint l’haurem de crear nosaltres. No dubtarem a crear-lo allà on calgui, i la manera que calgui. Si ells fixen unilateralment les regles del joc, i tal i com ells mateixos han reconegut són mers titelles dels poders financers coorporacions que no hem escollit pas nosaltres i que demostren la impostura de la democràcia liberal, estem legitimats per fer allò que sigui necessari per garantir la nostra subsistència i subveritr el model econòmic capitalista i la careta política electoral que burdament intenta legitimar-ho tot plegat

4.-Finalment, el dia 27-G tothom al carrer per a participar a la Vaga General i a la jornada de lluita contra el capitalisme, la reforma laboral i les retallades socials.

En fi senyor Puig, ens acomiadem de vostè, convidant-lo al dia de l’estrena, el pròxim 27-G, amb entrada gratuïta ja que som sobradament coneixedor que diverses informacions asseguren que d’aquí uns mesos no podrà pagar els Mossos, i nosaltres no volem encara més agreujar la situació d’aquests honests funcionaris.

Coordinadora Obrera Sindical -COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans