El projecte Paidós es tracta d’un acompanyament durant dos anys a famílies en situació de vulnerabilitat. Existeixen 6 projectes Paidós a la comarca del Barcelonès, externalitzats en diferents entitats del sector social. Dels 6 projectes, Càritas ja havia decidit tancar-ne 3 al mes de Juny. Amb el context de crisi actual, i sense acord previ amb les treballadores, Càritas aprofita el context per fer un ERTO als 3 projectes Paidós que continuaran oberts, i per tancar els que acabaven el mes de Juny.

Davant d’això, denunciem que:

• Aquest projecte, tenia des del primer dia del confinament a les seves treballadores adaptant la tasca a la situació de confinament (teletreball), no deixant en cap cas d’acompanyar les famílies en el seu procés.

Càritas provoca acomiadaments de treballadores i aplica un ERTO a altres, en un context com l’actual d’extrema vulnerabilitat per la classe treballadora.

• Les treballadores del sector social estem cansades que s’utilitzi el xantatge de l’acompanyament a persones que es troben en situació de vulnerabilitat per precaritzar les nostres vides.

· No permetrem que es posi a una balança el patiment de les famílies amb qui compartim el nostre dia a dia, i el nostre sou i drets com a treballadores.

· La decisió de plantejar tancaments i ERTO’s al projecte Paidós és un atac cap a les persones que hi treballem tot i que també cap a les famílies que en formen part.

• El sector social i la seva diabòlica taula, és dominat per entitats, moltes d’elles fundacions i entitats religioses, que precaritzen el sector amb el vistiplau de les institucions (ajuntaments, consells comarcals, diputacions i Generalitat). Demanem a aquestes institucions que no es quedin aturades davant la precarització a les que aquestes entitats ens tenen contractades.

Sectorial d’Acció Social de la Coordinadora Obrera Sindical @COS_AccioSocial