Fa un temps, la directiva de Caprabo-Eroski de Catalunya, va decidir convertir els llocs de treball d’aquesta empresa en membres d’una suposada cooperativa. En realitat però, lluny de convertir l’empresa en una veritable cooperativa, es vol eliminar qualsevol relació laboral, pervertint i destruint el concepte de cooperativisme, per aconseguir un nou esclavisme sense drets per a la plantilla. A més a més, la setmana passada van ser acomiadades unes 40 treballadores aplicant la última reforma laboral, amb l’objectiu de generar més por entre la plantilla.

Tot això xoca de ple amb el sindicat combatiu que té delegats sindicals a l’empresa, CGT. Els delegats i delegades sindicals mantenen una lluita contra les contínues agressions en forma d’acomiadaments a mares quan acaben la reducció de jornada, d’acomiadaments objectius injustificats, de discriminació i d’assetjament laboral. Davant l’oposició i lluita frontal d’aquest sindicat, la resposta de l’empresa ha estat la de l’acomiadament de 5 delegats i sancions cap a dos més. Ens trobem doncs, a banda d’un atac brutal a totes les treballadores de l’empresa, una repressió sindical exercida des de la direcció a totes aquelles que en qüestionen el funcionament i es solidaritzen amb les companyes.

És per això, que des de la CGT s’està convocant a tots els moviments socials, sindicats combatius i persones que es vulguin solidaritzar davant d’aquesta injustícia, a concentrar-se davant dels centres de Caprabo-Eroski, a promoure’n el boicot, i a dur a terme altres accions per tal d’aturar tal barbaritat.

Des de la COS donem tot el nostre suport a la lluita que aquest sindicat està duent a terme i ens solidaritzem amb totes les companyes acomiadades, convocant també i participant de les convocatòries que es facin davant d’aquests centres.
Allà on hi hagi conflictes socials ens hi trobaran: defensant el drets de les treballadores i denunciant les salvatges pràctiques capitalistes que ens aboquen cada dia a més gent a la precarietat i a la pobresa.

Contra la reforma laboral, vaga general i lluita de classes!
I el proper 29 de Març, cap Caprabo-Eroski obert!
Estenem la solidaritat, estenem la lluita!

 

Coordinadora Obrera Sindical – COS, Territorial Vallès Occidental i Oriental