El COiP Francesc Santacatalina impulsa aquesta acció col·lectiva de solidaritat de classe.

El Casal Obrer i Popular – Francesc Santacatalina, centre social i obrer del barri de l'Olivereta i Nou Noles de la ciutat de València, impulsa aquesta campanya que neix de les necessitats i a iniciativa d'un grup d'ensenyants que treballen a una escola d'aquest barri, i que fartes i farts de veure com la majoria dels seus alumnes acudien a classe sense desdejunar (i fins i tot, rebent com a únic àpat del dia, el del menjador de l'escola), decidiren iniciar desdejunis col·lectius com a primera activitat del dia, per tal que ningú no se sentís discriminat, i que així no acabés sent una acció 'caritativa', sinó una acció col·lectiva de solidaritat de classe.

És en aquest context on s'enquadra la campanya engegada per les companyes del COiP, aquest passat dilluns 2 de setembre, dia en què començà a organitzar-se una primera recollida d'aliments bàsics pels desdejunis i material escolar (i que acabarà el pròxim divendres 13 de setembre)

Aquesta primera part de la campanya només pretén ajudar a mantenir aquesta iniciativa durant les primeres setmanes del curs (amb l'ajut dels membres del COiP, de la COS, d'Arran i altres entitats i persones que a títol individual s'estan implicant activament). Immediatament començaran les altres parts de la campanya, en les quals es portarà la campanya pública pel barri, per exigir la col·laboració dels supermercats del barri en aquesta iniciativa d'una banda; i de l'altra, la implicació de totes les escoles del barri, per tal d'aconseguir que cap xiqueta o xiquet del barri, puga desdejunar cada dia.

S'està recollint productes bàsics pels desdejunis (llet, galetes, magdalenes, sucs…) i material escolar bàsic (llibretes, bolígrafs i llapisseres).

Com ja hem dit més amunt, l'objectiu de la campanya és aconseguir que els supermercats del barri es comprometen a fer donacions setmanals de productes bàsics, per atendre tots els xiquets i xiquetes possibles del barri, amb aquestes necessitats. I tot coordinat amb els centres escolars. Per últim, quan tot açò estiga en marxa, la intenció és estendre-ho a tots els barris possibles de la ciutat, i totes les localitats possibles de l'Horta i de la resta del país.

Que la solidaritat de classe i l'autoorganització siguen les nostres millors armes.

horta@sindicatcos.cat
www.coshorta.wordpress.com