Organitzacions polítiques i sindicals i entitats socials hem decidit convocar una manifestació el pròxim diumenge 22 de juny pels carrers de Barcelona.

Diverses organitzacions polítiques i sindicals i entitats socials hem decidit convocar una manifestació el pròxim diumenge 22 de juny amb el lema “Cap pacte cap rei. El poble català decideix”. La marxa començarà a les 11.30 h i sortirà des de la Plaça Universitat de la ciutat de Barcelona.

 

 

Les entitats convocants consideren que cal manifestar-se conjuntament per mostrar el seu rebuig a l'entronització del rei Felip VI d'acord amb tres elements centrals:

· L'esgotament del règim del 78, nascut amb la Constitució que restaurava la monarquia borbònica, dóna per tancada l'anomenada transició; no acceptem cap pacte que perpetuï un sistema injust amb les persones i els pobles.

· La monarquia espanyola és una institució antidemocràtica i caduca. Denunciem el paper que se li atorga en el manteniment de la unitat de l'Estat Espanyol, i com a garant dels privilegis de les oligarquies dominants en contra dels drets socials de la població.

· El poble català té tot el dret a autodeterminar-se i establir el seu estatus polític i la seva relació amb els altres pobles del món. El dret a decidir té a veure amb la necessària celebració del referèndum sobre la independència, i també té a veure amb el consegüent model de relacions socials i econòmiques en el qual vol desenvolupar-se.

Signants: Intersindical-CSC, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC), Ara o mai, Catalunya diu prou, Iniciativa per Catalunya (ICV), Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Treballadors per la independència (sectorial ANC), Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Joves d'Esquerra Verda (JEV), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC), CIEMEN, Arran, Endavant, Moviment de Defensa de la Terra (MDT), Coordinadora Sindical Obrera (COS), CADCI, Procés Constituent.
 

Campanya 22 de juny
Pàgina web: http://22dejuny.wordpress.com
Twitter: https://twitter.com/22dejuny

Campanya Independència per canviar-ho tot
Pàgina web: http://percanviarhotot.cat/
Twitter: https://twitter.com/percanviarhotot