Manifest unitari antifeixista:

Una vegada més el feixisme es passeja, protegit i agredeix, covard, als carrers de València.

Un altre company apallissat pels mateixos que van assassinar el Guillem i el Davide, els de les bombes a casa de Fuster, els de la Batalla de València, els del 9 d’octubre de 2017 o els de Pego fa pocs mesos. Els mateixos que a 2021 continuen gaudint de la impunitat privilegiada que els permet colpejar-nos a plena llum del dia en una data tan assenyalada com el Primer de Maig, diada de la classe treballadora, mentre centenars d’antifeixistes es trobaven acorralades durant hores per la policia espanyola.

No ens enganyem, no esperem ni volem el mateix tracte dels governs ni dels seus esbirros. Perro no come perro“, i malgrat el que diguen els mitjans de comunicació, no som el mateix: ni extrems oposats, ni baralles de bandes. Som militants i sabem que no podem comptar més que amb les nostres forces quan ens ajuntem, unides braç a braç, defensant les nostres vides i els nostres barris.

No podem, però, evitar assenyalar la responsabilitat política dels qui, per acció o omissió, permeten que aquestes escenes quotidianes es repetisquen: siga el progressisme poruc tant madrileny com valencià que prefereix mirar cap altra banda, siga el partit que comparteix amb Espanya2000 el lema de obrero y español“, tot i que, d’obrers, en tenen poc, però espanyolisme no els falta. Potser és per això, perquè saben que necessiten eixa força de xoc per emprar-la contra qualsevol projecte rupturista, siga en clau nacional o política, com ho hem vist tantes vegades, al País Valencià i a tot arreu.

Malgrat tot, la València antifeixista tornà a mobilitzar-se l’1 de Maig i ho tornarà a fer sempre que siga necessari, perquè ens sobren exemples i referents; perquè sabem que si no ets part de la solució, ho ets del problema; perquè sabem que amb el feixisme no es discuteix, es combat; perquè ens hi va la vida i, en definitiva, perquè els carrers seran sempre nostres!