La Coordinadora Obrera Sindical (COS) hem fet arribar el nostre missatge de suport al Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) un cop hem sabut de la detenció del seu portaveu nacional, Diego Cañamero.

Volem  manifestar  públicament  el  nostre  suport  i solidaritat amb el company Diego Cañamero, portaveu nacional del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), que ha estat detingut aquest dimarts 9 de juliol, a les 18.05, en el Centre Obrer Diamantino García d'El Coronil, on estava reunit amb la Permanent Nacional del SAT.

Cañamero i altres dirigents del SAT s'han declarat insubmisos judicials en protesta per la repressió que aqueix sindicat pateix des de fa anys. Criminalitzat pels governs tant d'un signe com de l'altre, el SAT és el sindicat més represaliat d'Europa: acumula 400.000 € en multes, 350 sindicalistes processats i 60 anys de petició coŀlectiva de presó. En paraules del sindicalista andalús: «No es tracta pas d'un desafiament ni d'una falta de respecte envers els jutges, a qui respecto, sinó d’una protesta civil i pacífica contra una campanya de repressió i criminalització dirigida pel govern per a liquidar el sindicalisme andalús de classe». El  SAT  fa  anys  que  practica  l'acció  directa  no  violenta  en  una  modèlica trajectòria de lluita que és un exemple de dignitat i coherència per a tots nosaltres.

Des de la COS, ens solidaritzem amb Diego i amb la resta de companys i companyes del SAT, i us encoratgem a continuar en la lluita per la defensa de poble treballador andalús, una lluita que és la mateixa de la classe obrera de tot el món; així mateix, rebutgem l’acorralament judicial i totes les altres formes de repressió a què l’estat espanyol sotmet el vostre sindicat. Com a sindicat de classe i combatiu, condemnem rotundament  la detenció del Diego i exigim que sigui immediatament posat en llibertat sense càrrecs.

Prou repressió contra Cañamero i contra el SAT!
La repressió no ens aturarà!
La lluita és l'únic camí!

Països Catalans, 9 de juliol de 2013
Secretaria de relacions internacionals de la Coordinadora Obrera Sindical

 

Més informació al web del SAT

 

 

 

Actualitzat

Diego Cañamero posat en llibertat després de romandre en silenci davant del jutge

Després d'haver passat la nit detingut, aquest matí Diego Cañamero, el portaveu nacional del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), ha sigut traslladat a la seu del TSJA a Granada (Andalusia). En aquestes dependències és on el jutge del cas havia de prendre-li declaració pels fets ocorreguts durant l'ocupació pacifica d'unes finques conegudes com Las Turquillas. Cañamero s'ha mantingut en silenci davant les preguntes del jutge que, minuts més tard, n'ha decretat la llibertat.

Després del seu alliberament, Cañamero s'ha traslladat acompanyat per companyes del SAT al Centre Obrer 'Diamantino García' d'El Cornonil per oferir una roda de premsa. Podeu veure un extracte de la roda de premsa en el vídeo següent.