Davant les condemnes de presó als 5 companys de Zarréu (Astúries), des de la COS ens sumem a la campanya de solidaritat promoguda per les companyes i companys de la CSI d’Asturies.

El passat 12 de juliol es va produir a la mina de Zarréu (Astúries) un accident laboral que va afectar tres treballadors.

L’actitud irresponsable d’uns dels responsables de l’empresa UMINSA va posar en perill la vida dels tres treballadors, que van ser auxiliats per companys de la mina i veïns de la zona, els quals van recriminar l’actitud negligent del responsable de l’empresa.

 photo astur06_zpspzlhcl8h.png

Ara la justícia demana a cinc miners que van actuar en socors dels seus companys penes per lesions, danys i amenaces que arriben a sis anys de presó i 15.000 euros d’indemnització a cadascun d’ells en benefici dels responsables de l’empresa.

 photo astur03_zpsbz4hkzll.png

És vergonyós que es persegueixi els que van rescatar els seus companys mentre es demanen indemnitzacions per als explotadors causants de la situació d’emergència viscuda a la mina de Zarréu.

 photo astur02_zpss0guv7kr.png

Des de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) volem mostrar tot el nostre suport als companys encausats aquests dies, durant els quals s’està duent a terme aquesta farsa de judici.

 photo astur05_zpsfi6bcmav.png

El govern de l’Estat espanyol criminalitza la solidaritat i el suport mutu, característiques definitòries del moviment obrer. Davant d’aquesta brutal agressió cal que estem més units que mai i fem arribar tot el nostre suport també als solidaris que aquests dies donen suport als encausats en les concentracions davant els jutjats.

 photo astur01_zpskqcol3wx.png

 photo astur07_zpsz4h40wag.png