Després de mesos de lluita sense resposta de la Generalitat Valenciana, els bombers i bomberes forestals estan en vaga indefinida al País Valencià des del passat 27 de setembre, coincidint amb el marc de lluita encetat pels interins i les interines dels Països Catalans amb la reclamació d’estabilitat i fixesa pel personal interí. Marc que s’aguditza després de l’aprovació de la Llei Iceta.

Amb la creació de l’empresa pública SGISE, Societat Valenciana de Gestió Integral de Serveis d’Emergències, el govern valencià demostra la seua total sintonia amb els plans del govern espanyol i la UE per reduir personal públic a les administracions. Es tracta d’una falsa internalització, en tant que es crea una empresa pública, però el personal no és funcionari, la qual cosa obre portes a noves futures privatitzacions i no consolida el personal. En aquesta empresa, un terç de la plantilla amb processos selectius superats segueix en frau de llei, sense estabilitat i amb condicions encara molt precàries, amb salaris baixos, pocs mitjans, o el no reconeixement de la segona activitat.

Aquesta incapacitat evidencia els límits de l’autonomisme per exercir la veritable sobirania de la classe treballadora i revertir les privatitzacions mitjançant la plena internalització de serveis, infraestructures o empreses. Es demostra doncs que, per a obtenir victòries, l’organització, la solidaritat i la lluita són bàsiques per desbordar la dinàmica pactista dels sindicats majoritaris, i avançar en la construcció d’un veritable sindicalisme de classe, feminista i combatiu, la COS.

Per defensar la terra i unir la nostra classe, des d’Endavant OSAN i la COS s’enceta una campanya de suport a la vaga indefinida dels i les Bomberes Forestals del País Valencià. Així doncs, iniciem una roda de taules redones per les comarques on donarem veu i compartirem espai amb la Coordinadora de Bombers Forestals en Frau de Llei. Al final de cada acte, recaptarem fons que aniran destinats a la caixa de resistència en suport a la lluita. 

Xàtiva / 21 octubre _ Ateneu Popular de Xàtiva
Burjassot / 30 d’octubre _ Bassot, Associació Cultural
Vila-real / 6 de novembre _ Casal Popular de Vila-real

 

Quan les vagues guanyen, totes les treballadores avancem.