Neix la nova organització Internacionalista dels Països Catalans: Ítaca.

La COS (Coordinadora Obrera Sindical) ens complau donar la benvinguda a la nova organització internacionalista dels Països Catalans, Ítaca, alhora que els volem expressar tot el nostre suport i encoratjar-les perquè treballin per a esdevenir la punta de llança de l’internacionalisme proletari a casa nostra.

La COS entenem l’internacionalisme no només com un deure dels pobles que lluiten pel seu alliberament sinó com una necessitat. En la fase actual de desenvolupament del mode de producció capitalista, l’imperialisme, els centres capitalistes han descentralitzat la seva producció a països perifèrics amb dos objectius clars. El primer és mantenir i augmentar la seva taxa de benefici a partir de l’explotació laboral, anant a països on la força de treball és més barata i on el moviment obrer encara no està prou organitzat per a donar una resposta. El segon objectiu és afeblir la consciència de classe tant als centres capitalistes com als països perifèrics, creant unitats de producció descentralitzades i localitzades en diferents països -dificultant, així, la unitat d’acció- alhora que han  fet còmplices a la classe treballadora dels centres capitalistes de l’explotació de les perifèries a partir de la societat de consum, l’alienació i els pactes socials. Juntament a això estem veient, també, com els estats imperialistes estan involucrats, permanentment, en guerres de rapinya en altres països per fer-se amb el control de les matèries primers.

En aquest context creiem, doncs, que alhora que lluitem per enfortir les nostres estructures, que ens permetin avançar cap a uns Països Catalans independents i socialistes, cal establir llaços amb tots el pobles germans per donar una resposta a aquesta divisió internacional del treball, combatre l’alienació, l’individualisme i l’egoisme fruit del model econòmic i social en què vivim i denunciar els plans de l’imperialisme a casa nostra i a la resta de pobles germans. Entenem, també, que l’internacionalisme a casa nostra juga un altre paper que és el de donar a conèixer al món la lluita del poble treballador català i situar els Països Catalans al món.

Per aquest motiu creiem fermament en el projecte d’Ítaca i volem animar a totes les nostres afiliades a participar-hi. Per acabar volem fer arribar els nostres millors desitjos i una abraçada fraternal i revolucionària a totes les persones que han fet possible que Ítaca estigui avui entre nosaltres.

 

Visita el web d’Ítaca