Crònica de l'acte organitzat per la sectorial d'educació de la COS i el Casal Independentista Jaume Compte de Sants en suport a la vaga de docents de les Illes, amb la col·laboració del SEPC.

El passat dissabte 28 de setembre, es va realitzar un acte en solidaritat amb la vaga de docents de les Illes, organitzat per la sectorial d'educació de la COS i el Casal Independentista Jaume Compte de Sants, i amb la col·laboració del SEPC.

 

 

La sala d'actes del Casal es va omplir per escoltar els sis ponents que van participar en la xerrada. Un representant de COS Educació, va defensar els tres pilars pels quals consideren aquesta vaga un exemple de dignitat: perquè és una vaga que porta a una lluita intensificada i continuada, lluny de les dinàmiques de vagues d'un dia a l'any fetes fins ara; perquè sorgeix de l'assemblea de docents i, per tant, no és una vaga burocràtica precuinada per les centrals sindicals majoritàries, i perquè defensa la utilització del català a les aules en un moment d'atac directe a la unitat lingüística de la llengua catalana.

La companya Irene, del Comitè de suport de Barcelona a la vaga indefinida de docents de les Illes, va fer un extens repàs de les polítiques utilitzades pel govern balear en els últims anys, denunciant el seu despotisme i les seves polítiques d'atac als drets i llibertats de la societat. També va explicar detalladament el model educatiu que estan imposant a les Illes i com s'ha portat a terme aquesta vaga i quins objectius s'ha marcat.

El company del SEPC va exposar com estan treballant a les Illes per implicar els i les estudiants participant en els piquets informatius i en les lluites del carrer, i els motius pels quals també van convocar a la vaga. També va explicar la situació actual en què es troben els estudiants arreu dels Països Catalans i com estan lluitant per frenar l'onada privatitzadora de l'educació pública.

Les companyes de Bressol Indignades van donar el seu suport a la vaga de les Illes i van explicar la situació dels últims anys a l'escola Bressol i les lluites portades a terme per elles. En aquest sentit, ens van parlar sobre la vaga dels tres dies que van iniciar fa dos anys així com l'actual lluita d'algunes famílies de no pagar els diners a l'Ajuntament si no s'avenien a dialogar amb aquestes. També van explicar com es troba dividida la lluita a les escoles bressol, per culpa de les pràctiques utilitzades per CCOO i UGT per controlar les assemblees i dividir-les.

Finalment, la companya de la sectorial del lleure educatiu i sociocultural de la COS va explicar les lluites que estan a portant a terme en el sector de lleure així com el que representa per ella el model sindical de la COS, basat en principis tals com l'assemblearisme, la transparència, la participació activa de totes les militants fugint de la burocratització individualitzadora que practiquen els sindicats majoritaris.

L'acte va acabar amb un sopar amb pintxos i begudes, per recaptar diners que es destinaran a la caixa de resistència de les Illes.