Aquests dies ens hem pogut assabentar a través d’un mitjà d’informació de Guadalajara (Castella) de l’intenció de l’empresa Lactalis Nestlé, encarregada de la producció de productes làctics de tancar el centre de treball que té a Viladecans i que afectarà 172 treballadors, als quals només els ha donat una alternativa: marxar a la planta que s’ampliarà a Guadalajara o engruixir les llistes de l’atur. Segons la Plataforma Salvem Oliveretes s’amaguen fortes pressions urbanitzadores sobre els terrenys que ocupa actualment la fàbrica.

Per tant veiem com l’ajuntament de Viladecans aposta per la continuació d’un model basat en la construcció d’habitatges, el qual ens ha portat a la crisi actual, en comptes d’ajudar a desenvolupar-se a la indústria local. També veiem com l’aposta de la patronal davant la cojuntura de crisi del capitalisme actual és la de seguir amb les deslocalitzacions i els tancaments.

Des de la COS ens oposem clarament a aquest tancament i a la política de deslocalitzacions i desindustrialització que duu a terme el govern del PSC i d’ICV-EUiA. Exigim una protecció per part del nostre ajuntament del teixit industrial de la nostra vila i el manteniment dels llocs de treball.

Coordinadora Obrera Sindical. Unió comarcal del Baix Llobregat.
Viladecans, a 22 de Setembre del 2010