[de Festa Lluita i Catalogació]

Aquesta matina ha estat detingut un veí de Vilafranca del Penedès, de nom David i que forma part de la Coordinadora Obrera Sindical (COS). Segons s’ha pogut conèixer posteriorment, el motiu de la detenció obeïa a una “recerca i captura” pel fet que va ser un dels manifestants detingut durant la protesta del 12 d’octubre de l’any 1998. 

Deu anys després aquesta persona ha estat detinguda sense notificació, pel fet que va ser condemnat pel jutjat penal 15 de Barcelona i ara s’ha ordenat el seu ingrés a presó, tot i que finalment ha sortit en llibertat aquest migdia. Durant el dia s’havia convocat una concentració de suport davant la presó Model, que ja ha estat desconvocada. Alerta Solidària ha convocat mobilitzacions per l’absolució d’aquest i altres encausats pendents del 12-O de 1998.

En aquest sentit, Alerta Solidària ha informat avui que el veí de Vilafranca ha estat avisat avui de que en un termini de 10 dies podria entrar a presó, pel fet que la sentència judicial per aquests fets del 1998 antecedents s’hi afegirien a la seva situació judicial per la seva condició d’insubmís al al servei militar, que anteriorment estava tipificat com a delicte.

Un dels factors que han afavorit la llibertat del detingut és el fet que diversos ajuntaments i el mateix Parlament van sol.licitar la petició d’indult en aquest procés, motiu pel qual s’hauria suspès l’ordre d’ingrés a presó contra un dels tres antifeixistes vilafranquins.

D’altra banda, tal i com han exposat des del moviment antirepressiu, s’espera que els propers dies dos dels altres processats pels fets del 12-O, de nom Jordi i Carles, també es vegin beneficiats per aquesta mesura judicial que ha posposat l’empresonament del detingut.

Alerta Solidària i altres col.lectius han convocat mobilitzacions i assemblees per als propers dies.