Concentració a València (l'Horta) contra l'atac feixista de l'estat turc sobre Efrîn (Kurdistan).

Malgrat la pluja, desenes de persones es concentraren el dijous 2 de febrer davant el consolat de Turquia a València, en rebuig dels atacs contra Efrîn i en solidaritat amb el poble kurd. La convocatòria estava promoguda per les organitzacions de l'esquerra independentista de l'Horta.

Durant la concentració els crits de "totes som Efrîn", "Erdogan assassí" i "Biji Kurdistan" han estat constants. Després de llegir un comunicat, s'ha donat l'acte per finalitzat, tot i que les organitzacions convocants han assegurat que continuaran mobilitzant-se per aquesta causa. A continuació reproduïm el comunicat llegit:

Defensem Efrîn!

Divendres 19 de gener, Turquia va començar una ofensiva per terra i aire contra Efrîn, el cantó autònom Kurd de Síria. Aquesta agressió ha sigut possible amb el beneplàcit de Rússia, que va retirar les tropes allí estacionades; del president de Síria, Bashar Al Assad, que no ha complit les seues amenaces de defensar la seua sobirania nacional i l'espai aeri; i, per descomptat, gràcies a la complicitat dels Estats Units d'Amèrica (EUA), que ha afirmat que deixarà de proporcionar armes i col·laboració a les Forces Democràtiques Sirianes (coalició militar liderada per les forces kurdes a Síria).

L'excusa d'aquest atac criminal de Turquia és lliurar-se de l'amenaça terrorista i assegurar les seues fronteres. Excusa que se'ns presenta ridícula, ja que l'Estat Islàmic (EI) les va utilitzar durant anys no solament sense oposició, sinó amb la col·laboració turca. La raó d'aquesta agressió no és una altra que l'animadversió turca al projecte confederatiu, democràtic, pluriètnic i feminista del Kurdistan.

Fins ara, Efrîn havia sigut un dels territoris menys colpejats per la guerra a Síria, ja que des dels inicis de la contesa havia estat en mans kurdes i dels seus aliats sirians. Per açò, el cantó havia sigut el refugi de centenars de milers de desplaçades per la guerra. I de fet, han sigut aquestes mateixes persones algunes de les primeres a ser objecte dels bombardejos de Turquia.

La situació d'Efrîn i del poble kurd s'explica perquè està atrapat en la guerra d'imperialismes i de potències regionals que es lliura a Síria. En aquest tauler la població kurda s'enfronta a: l'hostilitat del supremacisme àrab d'Assad, al violent racisme turc, a les milícies islamistes que ja ni es molesten a combatre el règim i al terror de l'EI. Sense comptar el duel entre els EUA i Iran, entre altres lluites de caràcter geopolític.

En aquesta situació és necessari denunciar el comportament vergonyós de totes les potències i països que permeten que la guerra continue empitjorant. Cal denunciar, doncs, la col·laboració del suposat eix antiimperialista amb Turquia —que posseeix el segon exèrcit més gran de l'OTAN—, l'utilitarisme dels EUA i la lamentable actuació europea. De fet, la UE no només deixa en mans del president turc, Recep Tayip Erdogan, les polítiques de refugiats, sinó que també li subministra armament, com el cas dels tancs Leopard alemanys. Una vegada més cal mostrar rebuig a una institució que amb una mà rep premis "a la concòrdia" i amb l'altra condemna a mort milers d'éssers humans.

Per això, des dels Països Catalans volem fer arribar la nostra solidaritat a les dones i homes kurds que en aquests mateixos moments resisteixen contra l'exèrcit turc i les seues marionetes islamistes, ens oposem a totes les intervencions imperialistes en la regió i defensem el dret del poble kurd a la seua unificació i autodeterminació en pau amb tots els altres pobles.

Biji Kurdistan! Visca el Kurdistan lliure!