Després d'una sentència del 2012 del Tribunal Suprem (TS), màxima instància judicial laboral, l'empresa multinacional d'informàtica Atos continua sense fer efectiva la compensació econòmica d'antiguitat a diversos dels seus treballadors, que a dia d'avui ascendeix fins a 1,7 milions d'euros.

El TS va donar la raó als 8 treballadors demandants, que reclamaven la compensació econòmica, emparada pel conveni col·lectiu.

La resposta d'ATOS ha consistit en compensar-nos l'antiguitat amb altres conceptes que ja tenim en nòmina, incrementant el 5% del salari base al concepte "Antiguitat" i restar aquesta quantitat del concepte "Complement personal” D'aquesta manera, els diners no ens arriben a la butxaca. Es tracta d'una pràctica que la justícia ja ha declarat il·legal Actualment, ja són 140 els treballadors que han demandat aquestes pràctiques, dels 500 que formen la plantilla del centre de treball d'Atos a Barcelona.

Malgrat tot, Atos es nega a pagar, malgrat que és conscient que no té una altra sortida. Això ha quedat demostrat en els successius judicis, en què s'ha requerit a l'empresa que compleixi amb la sentència del Suprem. La conseqüència de tot plegat és una obstaculització de la justícia, que ja està prou carregada. A més, la voluntat d'evitar reclamacions en cadena fa que Atos es vegi obligada a pagar un 10% suplementari en concepte d'interès de demora. Concretament, per cada mes que passa Atos està obligada a pagar 40.000 euros més als seus treballadors.

Per a més informació: antiguitatinformatica.wordpress.com
 

Secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical a la multinacional informàtica AtoS

atos@sindicatcos.cat @cos_atos
 

Enllaços complementaris:

El President de la multinacional és Therry Bretton des de 2008, després de ser ministre d'economia de França (2005-2007)

http://es.wikipedia.org/wiki/Thierry_Breton

i cobra això:

http://www.mirror.co.uk/money/city-news/atos-boss-thierry-breton-lands-1990110

Descricpció Atos

http://es.atos.net/eses/home/quienessomos/acerca-de-atos.html

http://es.wikipedia.org/wiki/Atos

Atos compra Bull per 620 M € (2014)

http://economia.elpais.com/economia/2014/05/26/actualidad/1401119212_346827.html

2012

http://www.publico.es/deportes/atos-patrocinador-jjoodenunciado-no.html

Atos i els JJOO

http://es.atos.net/eses/home/quienessomos/noticiasyeventos/juegosolimpicos.html

http://es.atos.net/eses/home/juegosolimpicos.html

Últim contracte COI i Atos 2014-2020

http://es.atos.net/eses/home/quienessomos/noticiasyeventos/noticias/2014/pr2014_10_07_01.html

http://www.ciospain.es/industriayutilities/atos-lleva-a-a-la-nubelosserviciosti-de-losjuegosolimpicos

http://www.consultoras.org/frontend/aec/Atos-Inaugura-El-TestingLab-De-Integracion-Para-LosJuegosOlimpicosYParalimpicos-De-Rio-2016-vn25346vst755