El proper 29 de setembre a les 10h, a Manresa, tindrà lloc el segon judici per assetjament sexual i laboral de les companyes de Càrnies en lluita. 

El 17 de setembre de 2020, dues treballadores de l’escorxador ESFOSA de Vic (Osona) van presentar una denúncia per assetjaments sexuals contra un encarregat de l’empresa de neteja d’aquest escorxador. També pensem que les empreses tenen l’obligació de combatre els assetjaments a la feina, especialment quan es fan des de la prepotència d’un superior jeràrquic. Si no ho vetllen, tenen una greu responsabilitat.

Per tal de visibilitzar el conflicte a Càrnies en lluita i la situació en què moltes dones ens trobem a dins i fora dels nostres llocs de feina, durant el mes de setembre organitzarem diferents actes i publicarem diversos articles per visibilitzar el conflicte. Podreu trobar a les nostres xarxes socials o a les de Càrnies en lluita. A més a més, continuem fent crida per les aportacions a la caixa de resistència de Càrnies en lluita (ES15 2100 0144 7602 0021 9693), per tal de cobrir les costes judicials i solidaritzar-nos amb les companyes afectades.

Estem convençudes que aquest no és ni el primer ni l’últim cas d’assetjament que sortirà a la llum. Volem enviar un missatge clar: prou assetjament a la feina, organitzem-nos i plantem cara!

 

Coordinadora Obrera Sindical – COS
sindicat de classe i feminista dels Països Catalans
Càrnies en lluita
Juntes som revolució (Osona i Ripollès)
 Unitat canina goss.o.s (Sant Hilari Sacalm)