El dissabte 9 de novembre es presentarà a Tarragona l’Assemblea Oberta de treballadors i treballadores del Lleure.

La iniciativa neix arran de la creixent precarietat del sector i de l’amenaça a quedar-se sense conveni col·lectiu degut a la darrera reforma laboral del govern espanyol. Les organitzadores de la iniciativa consideren que l’educació en el lleure ocupa en la seva major part joves i dones, uns sectors de la població sobre els que normalment recauen les condicions laborals més precàries. Es tracta majoritàriament de llocs de treball de molt poques hores, a través d’empreses subcontractades, amb contractes temporals il·legals, en horaris altament flexibilitzats i salaris baixos.

L’Assemblea Oberta vol crear, així, un espai obert, participatiu i horitzontal per a totes aquelles persones que treballen en el sector, on es pugui debatre i formar-se sobre aquestes problemàtiques i idear dinàmiques pràctiques per a solucionar-les als respectius centres de treball. Denuncien que la majoria d’aquests abusos són il·legals, i que les empreses els practiquen per la simple desinformació dels treballadors i treballadores en matèria dels seus drets laborals.

La iniciativa neix inspirada per les darreres conquestes en el sector de lleure aconseguides per diverses seccions sindicals de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a la ciutat de Barcelona i també les de Salou dins l’empresa subcontractada TENO MENJADORS S.L. En aquests casos s’ha aconseguit acabar amb els contractes temporals i aconseguir la readmissió de diversos companys acomiadats.

L’Assemblea Oberta fa una crida a totes les treballadores del lleure de les comarques del Camp a reunir-se en la primera trobada del 9 de novembre per organitzar-se i formar-se. Òbviament l’àmbit de la vegueria del Camp és massa ampli per organitzar-se en una sola assemblea, i es preveu dividir-se en diverses assemblees obertes, a cadascun dels municipis o hi hagi gent interessada.

La trobada del dissabte 9 de novembre  tindrà lloc a les 11.30 h del matí al local de la Colla dels Xiquets de Tarragona, al carrer Santa Anna, 1, a la Part Alta. Comptarà amb la participació de diverses companyes de l’Escola Elisabeth de Salou, que podran compartir les experiències de la seva lluita dins de TENO, i també amb la d’Oriol Pintos, advocat laboralista de la COS que farà una breu explicació de les principals il·legalitats que es cometen en el sector del lleure i maneres senzilles per a posar-hi fi.