Reunió 18 gener Barcelona amb LAB

El 18 de gener una delegació dels firmats de l’acord de Gernika aniran a Barcelona per mostrar el contingut de l’acord i obtenir suports internacionals a les seues resolucions. La COS ha estat convidada i al respecte comuniquem:
“Des de la COS donem tot el nostre suport a les resolucions que es deriven de l’acord de Gernika signat per partits polítics, sindicats i organitzacions socials. Per això la COS assistirà a la reunió del 18 de gener a Barcelona amb els sindicats LAB i STEE-EILAS”.

Entrevista Ainhoa Etxaide

El periòdic quinzenal L’Accent ha publicat una entrevista extensa a la secretària general de LAB, Ainhoa Etxaide. I mitjançant l’Àrea de Relacions internacionals del sindicat la publiquem atesa la importància del seu contingut:
http://laccent.cat/index.php?option=com_content&;view=article&id=1923:el-sindicalisme-es-insubstituible-i-la-lluita-contra-el-capital-i-contra-la-patronal-comenca-als-centres-de-treball&catid=60:lentrevista&Itemid=114

A més a més, adjuntem el text Crisi capitalista en Europa: orígens i reptes de l’esquerra transformadora publicat per LAB.


Solidaritat amb la vaga d’acer grega

400 treballadors grecs de l’aceria Helliniki Halivourgia estan en vaga des del 31 d’octubre de 2011. La patronal intenta imposar una jornada laboral diària de 5 hores amb un sou de 500€ mensuals, a més dels 50 treballadors que ja han estat acomiadats. El sindicat majoritari a Grècia, el Front militant per a tots els treballadors/ores (PAME), ha estat organitzant la solidaritat popular i obrera per contestar l’atac capitalista.
Des de la COS ens unim a l’exigència de la  Federació Sindical Mundial (FSM), federació que la COS té com a referent internacional, amb aquest comunicat que l’àrea de RRII ha enviat al PAME. Així mateix, des de l’FSM es demana a totes les organitzacions polítiques, socials i sindicals que facen algun tipus de concentració o acció davant l’ambaixada grega del nostre país per tal de mostrar la nostra solidaritat amb la lluita grega. Seria perfecte fer fotografies i enviar-les a internacional.cos@gmail.com

Trobada joventut americana FSM

Els dies 7, 8 i 9 de desembre de 2011 es realitzà la II Trobada de la Joventut Sindical Centreamericana i Mèxic, afiliats i amics de la FSM. Per tant el sindicat dóna tot el seu suport, ja que deixa ben clar l’atac que l’imperialisme capitalista fa a les nostres societats i posa la lluita popular com a eix central de resistència i construcció d’un sistema alternatiu més just i democràtic. Com a resolució es va redactar aquest declaració i també aquest document final.