La secció sindical de la COS a la UB expresa el seu suport i solidaritat a la vaga indefinida de les docents de les Illes.

La secció sindical de la Universitat de Barcelona de la Coordinadora Obrera Sindical dels Països Catalans expressem tota la seva solidaritat i suport a les companyes i els companys de les Illes en vaga indefinida.

En primer lloc, perquè es tracta d’una causa justa, ja que reivindica:

 

 

· Retirada del decret de TIL.

· Retirada del projecte de decret de Convivència i la Llei de símbols.

· Beques de transport i menjador efectives i convocades en el temps i la forma adient. Dotació suficient i eficient perquè es pugui dur un bon pla de reutilització de llibres.

· Recuperació de les plantilles, del professorat d’Atenció a la Diversitat i de les ràtios anteriors a les retallades.

· Substitucions immediates de les baixes.

· Baixes 100% remunerades.

· Contractació dels interins durant els mesos de juliol i agost.

· Recuperació dels complements perduts i reconeixement de nous sexennis des de l’1 de juny del 2012 i acompliment de l’acord salarial del 2008 per a l’escola concertada.

· Petició a la Conselleria d’Educació que insti el Govern Central a retirar la LOMCE.

Aquesta vaga desafia la imposició d’un model d’educació colonialista, burgès, classista i laboralment precaritzador per part del PP balear (pel broc gros, representant directe de les elits econòmiques i dels descendents del feixisme vencedor el 1939). Però no sols això, sinó que es tracta d’una mobilització col·lectiva de caràcter assembleari i horitzontal que ha obligat les cúpules dels sindicats grocs acomodats durant la interminable Transició al no-res a posicionar-s’hi favorablement (produint-se la paradoxa que, a Catalunya, els mateixos sindicats burocratitzats i professionalitzats que l’any passat van rebentar la vaga assembleària de la Coordinadora d’Interzones, ara simulen un suport total a la vaga de docents de les Illes).

Per tant, la COS UB reiterem la nostra solidaritat amb tota la gent que participa en aquesta vaga (docents, pares i mares, alumnat i veïnat de tots els pobles i ciutats) i fem una crida a difondre-la arreu mitjançant tota mena d’accions i de mobilitzacions (més info en aquest enllaç) i a omplir-ne la caixa de resistència al compte corrent 2056-0009-74-4102003418 / Caixa Colonya (a nom de l'Obra Cultural Balear). Les companyes i els companys de les Illes ens esteu oferint una bellíssima lliçó de dignitat, rebeu la nostra abraçada de tot cor!

Barcelona, 21 de setembre de 2013

Per la universitat pública i l'emancipació social, la lluita és l'únic camí.

Coordinadora Obrera Sindical – Universitat de Barcelona
ub@sindicatcos.cat / cosub.wordpress.com