A principis d'aquest any la Direcció acomiadava al company Andreu de Cabo.

Molts companys i companyes han preguntat en ocasions quin és el motiu de l'acomiadament i nosaltres hem contestat, per activa i per passiva, que el motiu formal és una discussió amb un altre treballador de Telecomunicacions, però que el motiu real és que Andreu de Cabo va denunciar públicament que alguns directius de Telecomunicacions s'havien quedat amb material informàtic i diners públics i va denunciar també que hi havia hagut un cas d'assetjament sexual a una treballadora d'una empresa externa.

Andreu de Cabo, tot i no ser delegat del Comitè d'empresa per CGT, va continuar fent feina sindical en el seu temps lliure i denunciant els incompliments laborals de la Direcció.

Ha sigut aquesta actitud de l'Andreu la que no ha perdonat la Direcció i en el moment que va creure oportú el va fer fora de la feina.

 

Sis mesos després, i a pesar de tota la intoxicació i manipulació que han fet els sindicalistes de SIT, UGT i CCOO en relació al company Andreu de Cabo, el treballador i treballadora que vol coneix el cas de primera mà, ja que Andreu ha assistit a les Assemblees Generals i ha anat desmentint tota la immundícia que, per ordre de la Direcció, han anat inventant per les cotxeres els vividors sindicals, alguns CGOLS i alguns comandaments. Ells sabran com tenen la consciència de bruta, si és que encara recorden el que vol dir la paraula “consciència”.

 

Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), i abans de que aparegués la segona retallada, sempre hem dit que la readmissió de l'Andreu era una prioritat, ja que l'acomiadament d'un company que ha donat la cara per la majoria dels treballadors i treballadores d'aquesta empresa és un tema molt seriós.

 

Des de les nostres possibilitats, petites per ser un sindicat nou i modest, hem informat tot el que hem pogut sobre les raons reals de l'acomiadament de l'Andreu, hem ajudat a recollir diners ja que no cobra nòmina i hem portat el cas als Plens de Districte, als actes on assistia l'Alcalde o algun directiu de TMB.

 

Ara, un cop ha arribat el judici i tal com vam informar anteriorment, hem convocat una aturada pel dilluns 3 de desembre de 9 a 14h i una concentració a les 10:30h a les portes del Jutjat social nº20 a Ronda Sant Pere 41.

 

Ens agradaria que el major nombre de companys i companyes acompanyessin a l'Andreu al judici i d'aquesta manera se sentís arropat per un bon nombre de treballadors i treballadores de l'empresa, pels i les quals ell s'ha jugat la feina.

 

Per últim volem recordar que Andreu de Cabo és afiliat de la CGT i que per a nosaltres no importen les sigles sindicals, sinó les persones i els seus comportaments. I Andreu de Cabo sempre serà un dels nostres, surti la sentencia que surti.

Per la readmissió del company Andreu de Cabo!