Adjuntem un dossier sobre el moviment polític a l'arxipèlag del Pacífic per aproximar-nos a la situació actual que viu la lluita de classes a les Filipines.

El company i afiliat a la COS, Òscar Caldera, ha redactat el dossier que teniu adjunt sobre el moviment polític de les Filipines. Com a resultat de la seua estada a aquell país, analitza en profunditat la societat des d'una òptica d'alliberament de classe, nacional i de gènere.

 

 

El següent treball pretén introduir al lector a la situació actual que viu la lluita de classes a les Filipines. Lluita de classes que ha portat a treballadors i camperols a organitzar-se en organitzacions de masses al camp i a les ciutats per fer front al capitalisme monopolista, la despossessió continuada que pateixen els camperols per part de terratinents i grans corporacions multinacionals i a les condicions laborals penoses i salaris paupèrrims a què estan sotmesos els treballadors filipins.

Lluita de classes que compta, també, amb una expressió armada, NPA (Nou Exèrcit del Poble en les seues sigles en anglès) i una estructura clandestina liderada pel PKP (Partit Comunista de les Filipines en tagàlog) en un país on la presència militar dels EEUU és omnipresent i on les violacions dels drets civils i polítics, que prenen forma en desaparicions de líders sindicals, assassinats extrajudicials… són constants.

Àrea de Relacions Internacionals
Coordinadora Obrera Sindical

Descarrega el dossier clicant aquí