Mostrem el nostre recolzament a la lluita de les treballadores del servei de recollida d'escombraries de Mataró, davant la possible convocatòria d'una vaga indefinida.

Els desacords entre l'empresa concessionària del servei de recollida de la brossa a Mataró (el Maresme), FCC (Fomento de Construcciones y Contratas) i l'Ajuntament de la ciutat han portat en una situació d'indefensió a les treballadores del servei. Durant la passada legislatura, quan el govern municipal era format per PSC, ICV i ERC, l'Ajuntament va prometre, de veu però sense escriure cap document, millores salarials per a les treballadores i millores econòmiques pel servei. Unes promeses que no s'ha complert, i menys quan el govern actual (CiU en minoria) afirma que no reconeix aquest deute i l'empresa reclama aquests diners.

La concessionària vol imposar el conveni de l'any 2007, fet que suposarà per a les treballadores una reducció salarial d'un 35% i la pèrdua de plusos pels diversos dies festius treballats. El passat novembre, la plantilla ja va anunciar una possible vaga indefinida que es va desconvocar després de que les treballadores i FCC arribessin a un acord que incloïa prorrogar la vigència del conveni fins el 2013 i constituir una comissió negociadora abans de la segona setmana de gener d'enguany, una comissió que hauria de servir per fixar les condicions pel 2013.

Però ara l'Ajuntament no reconeix els compromisos adquirits sobre l'acceptació del sobrecost del conveni del període 2008-2011, negació que comporta una reducció salarial del 35% que afecta a la totalitat de la plantilla. Davant tots aquest fets, les treballadores del servei de recollida d'escombraries de Mataró convoquen pel proper dijous 7 de febrer, a les 19.00 h davant l'Ajuntament, una concentració de protesta i afirmen, que si durant els propers dies no es ressol el conflicte, iniciaran una vaga indefinida el 14 de febrer.