Des de la sectorial d’educació de la COS volem anunciar que ens sumem i solidaritzem a la vaga convocada a la Catalunya del Nord en defensa dels drets laborals del personal dels centres educatius i per dir un cop més que els drets socials i laborals han de passar per sobre dels interessos del capital.

A continuació reproduïm el comunicat convocant de les organitzacions sindicals FSU, FNEC-FP-FO, CGT Educació, SNALC, SUD Educació:

La situació sanitària relacionada amb la propagació de la pandèmia de la Covid-19 requereix la protecció total i completa de la salut de les treballadores públiques. Aquesta obligació és responsabilitat de les responsables administratives, les quals han d’assumir les mesures que siguin necessàries per garantir aquesta protecció.

Tot i això, només podem constatar i lamentar que no sempre és així. Així doncs, exigim condicions sanitàries que garanteixin la seguretat i la salut de les persones. Això implica particularment la reducció de ràtios d’alumnes a les aules, la qual cosa s’hauria de posar en marxa al més aviat possible.

El ministeri ha de procedir immediatament a la contractació urgent de personal. Ja sigui mitjançant el recurs de llistes complementàries a través de concurs públic i de la reposició de les llistes complementàries quan calgui. Ha de decidir també, de manera immediata, un pla de contractació massiu de personal escolar, AESH (assistents d’alumnes en situació de discapacitat), així com de personal tècnic i administratiu.

Les autoritats locals també han de contractar els agents tècnics necessaris, de manera que les escoles i establiments puguin aplicar les mesures i instal·lacions sanitàries imprescindibles per garantir la protecció del personal, les estudiants i de les seves famílies.

Com que no responen a aquestes demandes, el ministre, els presidents de les administracions locals i els alcaldes serien els responsables de tancar les escoles i els establiments.

Per reivindicar tot això, la comunitat educativa, al voltant dels sindicats convocants, convoquem una vaga per al dimarts 10 de novembre.

Concentració a la DSDEN66
Dimarts 10 de novembre | 10.30 h
Avinguda Jean Giradoux, 45
Perpinyà (el Rosselló)

Som classe treballadora, som Països Catalans, la COS amb la vaga de docents de la Catalunya del Nord.

I a la resta de Països Catalans, què farem?

· Aules massificades.
· Protocols poc clars i canviants.
· Equips de protecció individual inexistents o defectuosos.
· Manca de recursos i sobrecàrrega de treball.

Fins quan?

Des de la COS volem motivar el personal de tots els centres educatius públics a la posada en marxa d’assemblees als centres que aglutinin a tota la comunitat educativa (docents, personal administratiu, alumnes, famílies…) per posar sobre la taula tots els problemes que fa anys que arrosseguem i que la crisi de la Covid-19 no ha fet més que agreujar.

Parla amb les teves companyes, organitzeu-vos, contacteu amb nosaltres i sumem per canviar-ho tot! Una altra educació és possible! Una altra manera de viure és possible!