Dotze treballadores i treballadors del sector de la neteja d'Algesires (Andalusia) es troben en vaga de fam des del passat dilluns 11 de desembre per a defensar els seus llocs de treball a l'empresa municipal de neteja, Algesa.

Es concentren cada dia a la plaça Alta d'aquesta ciutat andalusa i denuncien un acomiadament encobert o la reducció del temps de treball i salari (segons els casos) en jornades de cap de setmana, després d'un concurs de mèrits ple d'irregularitats.

Onze d'aquestes persones tenen una sentència judicial favorable que els reconeix categoria i antiguitat després d'haver denunciat una concatenació de contractes eventuals en frau de llei des de fa molts anys.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ens solidaritzem amb les treballadores i treballadors que estan duent aquesta vaga de fam en defensa dels seus drets laborals. Així mateix lamentem que els sindicats de concertació que formen part del comité d'empresa d'Algesa hagen girat l'esquena una vegada més a la classe treballadora d'una manera vergonyosa.

Davant les agressions de la patronal, l'estat burgés i el sindicalisme groc i de concertació a la classe obrera, es fa necessari més que mai organitzar un moviment sindical de classe realment solidari i combatiu.

Per la readmissió i el treball digne, solidaritat amb les treballadores i els treballadors de la neteja d'Algesires.