Comunicat en solidaritat amb els companys en vaga en l’empresa de telecomunicacions Teleco, subcontracta de Telefònica Movistar, a València (l’Horta).

Els treballadors i les treballadores de Teleco (contracta de Telefònica Movistar) a València es troben en vaga. El comitè d’empresa s’oposa a l’inici d’una modificació substancial de condicions de treball (MSCT) i denuncia les pressions de l’empresa per a aturar la vaga sense una resolució del conflicte i la contractació d’esquirols amb la intenció de rebentar la vaga.

Segons el comunicat del comitè d’empresa, després d’un any de negociacions, l’empresa va comunicar l’inici d’una modificació substancial de condicions de treball (MSCT) “en la qual s’eliminen o baixen quantiosament els incentius de producció per a una gran part de la plantilla i també s’obligava a treballar els dissabtes fins a migdia com a part de la jornada ordinària al personal d’I+M, malgrat que en 2019 havien acabat obtenint beneficis”.

A més a més el comunicat denuncia que al novembre “l’empresa comença a sancionar amb faltes greus per coses que abans no es feia (com etiquetar malament una escomesa, per suposades manifestacions del client sense demostrar, etc.) i un acomiadament per descens de la productivitat”.

D’altra banda, els treballadors i les treballadores de Teleco han presentat una denúncia contra l’empresa per intentar rebentar la primera jornada de vaga de la plantilla de Teleco tot enviant esquirols en furgonetes sense distintius de l’empresa a treballar a València a les zones en vaga, la qual cosa és una flagrant il·legalitat.

A la COS ens solidaritzem amb la plantilla de Teleco València i posem a la seua disposició totes les eines d’autodefensa laboral de què disposa el sindicat, així com recordar la necessitat de socialitzar la vaga, tal com es va fer en la gran vaga del 2015 amb la Marea Blava.

Cal exigir a la direcció de l’empresa la readmissió de les persones acomiadades i que deixe d’amenaçar els treballadors i les treballadores i accepte les justes reivindicacions que plantegen.

Així mateix exigim a les autoritats competents que prenguen les mesures necessàries per a sancionar i impedir l’ús d’esquirols per part de l’empresa.

Més informació:
www.teleafonica.net
www.esquerradiari.cat/la-plantilla-de-Teleco-Valencia-en-vaga-contra-les-retallades-que-vol-imposar-l-empresa
Seguiu a Twitter a: @teleAfonica