Campanya internacional de la Federació Sindical Mundial (FSM):
Alliberem totes les xiquetes i xiquets palestins de les presons israelianes.

Com va decidir recentment el Consell Presidencial de la FSM, el gener de 2021 comença la nostra Campanya Internacional per a l’alliberament dels presoners palestins, especialment els xiquets i xiquetes, de les presons israelianes.

Segons les estimacions de les autoritats palestines, hi ha 4.400 persones palestines detingudes en les presons israelianes, entre elles 39 dones i 155 xiquets i xiquetes, i unes 350 estan detingudes sota la política israeliana de detenció administrativa, que permet que els palestins siguen detinguts sense càrrecs ni judici.

Els presoners estan detinguts en confinament solitari sense condicions humanitàries, mentre que l’estat sionista d’Israel ha aprovat una llei que imposa condicions més estrictes.

Durant la pandèmia no es van adoptar mesures de protecció per als presos i les preses en les presons israelianes. Per exemple, un total de 137 presos van ser infectats per Covid-19 en la presó de Gilboa, al nord d’Israel.

Els i les palestines són arrestades perquè s’oposen a l’ocupació israeliana dels seus territoris i a la política criminal i sionista d’Israel, que els sotmet diàriament a tota mena de dificultats, humiliacions, perills i restriccions.

Quant als presoners menors d’edat, des de l’any 2000, s’estima que les forces israelianes d’ocupació han detingut a uns 12.000 xiquets i xiquetes palestines a la Cisjordània ocupada i els han detingut en presons militars israelianes, molts d’ells de tan sols dotze anys. En alguns casos, fins i tot xiquets de 6 i 7 anys han estat empresonats per l’exèrcit d’ocupació israelià. L’estat sionista porta davant els tribunals militars a entre 500 i 700 xiquetes i xiquets palestins cada any, mentre que una mitjana d’entre 200 i 300 són retinguts en presons israelianes cada mes.

Els xiquets i xiquetes són arrestades violentament, abusades, interrogades durant setmanes, intimidades, tancades en aïllament, se’ls hi demana que signen documents en hebreu que no entenen, no se’ls permet veure els seus pares, que a vegades perden els seus traços, atès que són transportats d’una presó a una altra.

Les xiquetes i xiquets arrestats són interrogats, detinguts i jutjats per soldats i personal militar israelià. Això viola el dret internacional, que estipula que els tribunals militars poden utilitzar-se per a processar a civils només temporalment. Malgrat haver signat tant el 4t Conveni de Ginebra sobre la protecció dels civils en temps de guerra, com la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de la Infància, que preveu mesures específiques de protecció per als xiquets i xiquetes detingudes, el d’Israel és l’únic estat que els jutja en tribunals militars sense les degudes garanties. Les xiquetes i xiquets, fins i tot quan són alliberats, tenen problemes amb la seua salut física i mental a causa del seu empresonament i condicions de detenció en les presons israelianes.

El moviment sindical internacional de classe, juntament amb la seua lluita pel reconeixement de Palestina independent amb Jerusalem com la seua capital, ha d’intensificar la seua lluita contra aquest comportament criminal exigint l’alliberament de tots els presoners palestins, especialment els xiquets i xiquetes.

La FSM fa una crida a tots els seus sindicats membres i amics en tots els racons del món perquè expressen la seua solidaritat amb els presoners palestins i unisquen les seues veus i forces participant activament en la campanya de la FSM:

• Organitzant protestes i promovent els materials i reivindicacions de la campanya de la FSM.

• Duent a terme esdeveniments virtuals d’informació i solidaritat.

• Donant suport a les resolucions de la FSM davant les Nacions Unides i altres organitzacions internacionals sobre la protecció dels drets dels xiquets i xiquetes palestines.

• Presentant memoràndums a les ambaixades d’Israel als seus països.

Informant els treballadors, les treballadores i els sindicats de la seua àrea geogràfica.

Companys i companyes, en aquestes condicions difícils i especials en les quals ens trobem la classe obrera i els pobles en el nou any, els cridem a continuar les nostres lluites amb perseverança i internacionalisme, a defensar els interessos dels i de les treballadores de tots els països, contra tota injustícia i acció criminal contra les i els treballadors i les seues famílies.

Que ningú estiga sol en les lluites. Llibertat per tots els presos i preses palestines i tots els xiquets i xiquetes empresonades!