Convocades per la Plataforma pels Drets Socials centenars de persones han desafiat la pluja i han marxat pel centre de la ciutat per dir no a la retallada de les pensions.La mobilització ha fet aturades a les portes del Banc d’Espanya, de la Delegació del govern espanyol, i de la Tresoreria de la Seguretat Social. En elles diferents parlaments han denunciat la responsabilitat del capital financer i del govern de l’Estat en aquest atac al sistema públic de pensions.

També s’ha denunciat el funest pacte a la baixa d’UGT i CCOO amb el govern i s’ha recordat que la lluita és l’únic camí per aturar totes aquestes agressions a la classe treballadora. Els records i les mostres de suport cap a les vagues generals convocades a Galícia, Euskal Herria, i el Principat de Catalunya han sigut una costant, així com també s’ha enviat una abraçada a la resta de pobles en lluita arreu del món. A les portes de la Plaça de Bous s’ha donat per desconvocat l’acte recordant que aquest dissabte a les 11:30h i des de C/ Túria amb C/ Sanchis Bergón, hi haurà una nova marxa contra la retallada de les pensions que recorrerà els barris de Botànic i Ciutat Vella fins el Mercat Central.
Durant la manifestació no s’han deixat de cridar consignes contra les retallades socials com ara “les nostres vides no són un negoci”, “caminem tots plegats a la vaga general”, “qui sembra la misèria, recull la ràbia!” o “ací estem, nosaltres no pactem!”. S’han fet pintades amb el lema “la crisi que la paguen els rics” a la seu d’uns grans magatzems i, al final de la marxa, s’ha cremat una falla que representava un banquer .
La mobilització ha comptat amb el suport de la Coordinadora Obrera Sindical, Confederació General del Treball, Intersindical Valenciana, Endavant, Esquerra Anticapitalista, la Koordinadora de Col·lectius del Park Alkosa, l’Assemblea de Joves de València, PCPE, CJC, Maulets, EUPV, CS Terra, SEPC, CNT, el Col·lectiu Autònom de Treballadors,… també ha comptat amb la participació d’un actiu bloc autònom i anticapitalista.

Cal afegir que el mateix dia al matí, estudiants de la Universitat de València han tallat l’Avinguda Blasco Ibàñez -una de les artèries principals de la ciutat- per denunciar la retallada de les pensions. La protesta s’ha allargat durant almenys 20 minuts fins l’arribada de la Policia espanyola moment en el qual els estudiants s’han refugiat a la Facultat de Geografia i Història.
Galeria de fotos
Vídeo del parlament davant la Delegació del Govern: