El passat dijous 26 de novembre, l’ Assemblea de Joves de l’Eixample Nord (AJEN) va presentar al barri la dinàmica contra el capitalisme i la seva situació actual de crisi, que sota el nom ” Capitalisme+Crisi=Jovent Precari2 ” s’està convertint en l’eina de les Assemblees de Joves per combatre la situació i el sistema als seus barris i pobles.

L’acte va començar amb la intervenció d’un company militant de la CAJEI que ens va situar breument en l’actual conjuntura de crisi, una situació estructural del sistema que de manera cíclica es va repetint al llarg de la història, que serveix per retallar drets socials i laborals de les treballadores i reforçar la posició dominant dels grans propietaris i especuladors. Seguidament un militant de l’AJEN va continuar amb l’anàlisi centrant-se, ara sí, en la situació als barris de l’Eixample Nord, i finalment va anunciar públicament l’inici del treball sobre aquest àmbit al barri per part de l’AJEN.

La darrera intervenció va ser a càrrec d’un militant de l’advocat Jordi Juan de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) va començar fent un breu resum de la situació del món sindical al nostre país i el paper de l’Esquerra Independentista en aquesta lluita. Aquesta explicació va servir d’introducció a un “taller d’autodefensa i insurgència laboral” basat en el decàleg que la COS ha publicat sobre el “sindicalisme pirata”. El taller va servir per conèixer com, des de les nostres situacions laborals es poden aprofitar les esquerdes del sistema per tal de beneficiar-nos, de la mateixa manera que els empresaris s’aprofiten de la nostra força de treball per enriquir-se.

Després d’aquest acte donem per començada la feina de l’AJEN en el marc de la dinàmica ” Capitalisme+Crisi=Jovent Precari2 “.
Estigueu atentes a les properes convocatòries!