Durant la matinada de dimarts 14 de gener el local social de l'Ateneu Popular de Sitges (Carrer Sant Bartomeu, 40) ha patit una agressió de caràcter feixista per part d'uns desconeguts.

Amb esprai de pintura negra han escrit «Fora» i «Visca Espanya» (en català) a sobre el vitrall de la porta i part de la façana, incloent-hi el portal d'accés pels veïns de l'edifici. Tanmateix, han guixat el seguit de logotips identitaris de l'Ateneu (Països Catalans, Lluita antipatriarcal, Socialisme i un margalló, que simbolitza la comarca del Garraf), així com també un cartell d'Arran (organització nacional de joves de l'Esquerra Independentista).

 

 

 

Han llançat bosses de brossa -que ha quedat escampada arreu- contra la façana i, per tal d'arrodonir la seva obra pictòrica, hi han afegit dues creus cèltiques (símbol habitualment utilitzat per l'extrema dreta espanyola) i una esvàstica.

Els col·lectius que conformem l'Esquerra Independentista de Sitges (Ateneu Popular, Arran, Sindicat COS i CUP) volem deixar ben clar que cap agressió no ens farà defallir. Ben al contrari, episodis lamentables com aquests, a mans de gent que s'enorgulleix de tenir la creu gammada com a símbol, ens reafirmen en les nostres conviccions i ens donen encara més força per continuar la nostra lluita envers un país lliure i socialista.

Per això convoquem per aquest mateix vespre a les 20.00 h a l'Ateneu Popular una roda de premsa i una concentració de rebuig a aquest acte i a tots els atacs feixistes a la nostra vila.

Cap agressió sense resposta. No passaran.Ni a Sitges, ni enlloc. Fora feixistes dels Països Catalans.

Esquerra independentista de Sitges
Ateneu Popular, Arran Sitges, Sindicat COS i CUP-Sitges