Davant el malestar acumulant durant vora 5 anys, les treballadores de neteja viària de Vila-real tornem a assenyalar a la UTE Vila-real de forma pública.

Mentre l’empresa es fica medalles per un nou vehicle més sostenible amb GPS incorporat i fan un blanqueig sostenible del seu negoci, moltes de les treballadores es veuen indirectament obligades a fer hores o serveis extra si volen arribar a l’SMI, amb un centre de treball que no complix cap normativa, que fa mesos que està en obres per tal de poder-se adaptar, però que quan es pregunta quan podran tindre un simple vestuari la resposta sempre és “en breu temps”.

Des de 2019 on es va firmar l’últim acord amb un sou base precari que no aplegava als 750€ les treballadores de UTE-VILA-REAL no han vist cap millora, ni s’ha mostrat un interès real per part de l’empresa en agilitzar la negociació del conveni col·lectiu per poder millorar les condicions laborals. És un fet que no ens sorprèn, ja que només miren pels seus beneficis econòmics i clarament lis importa ben poc les condicions de les seues treballadores.

Actualment, l’empresa ha estat donant llargues per tal de bloquejar la negociació d’un nou conveni que permitisca millorar les condicions de les treballadores, que lluny de ser una negociació transparent on es parlen els problemes reals que travessa la plantilla, no s’ha arribat ni a tancar un calendari de negociació.

Després que les treballadores rebutjaren la proposta que feia l’empresa per considerar insultant un sou base que a penes superava els 800€ i se seguia fent ús de múltiples complements variables, el 23 de desembre la COS vam enviar un primer esborrany de conveni acordat per les treballadores durant les distintes assemblees que han anat fent. La resposta de l’empresa més d’un mes després han sigut evasives dels temes esmenats i excuses davant el bloqueig de la situació, al·legant problemes amb el correu, allargant la següent reunió encara més i evitant les facilitats que proposàvem a l’hora de dur a terme les reunions.

Fem pública la situació per tal de poder exposar amb total transparència, tots aquests moviments que l’empresa fa per tal de mantenir els seus beneficis, a costa de la misèria d’altres.