El SEPC i la COS agraïm al SAT i als col·lectius i organitzacions de Granada (Andalusia) la solidaritat mostrada amb la detenció d'un militant de l'Esquerra Independentista.

Arrel de la detenció d'un militant del SEPC de València, per la participació en la jornada de vaga d'educació el passat 9 de maig, aquesta setmana mentre estava de vacances a la ciutat de Granada, els i les companys andaluses han tingut una resposta immediata i s'han mobilitzat per l'alliberament del company. Per aquest fet, des del SEPC i la COS volem fer un especial agraïment per la solidaritat inetrnacionalista i antirrepressiva al Sindicat Andalús de Treballadors i a la resta de col·lectius solidaris.

 

Comunicat d'Alerta Solidària sobre els fets:  Quan l’esperpent et ve a buscar a Granada

 

Benvolguts companys del Sindicat Andalús de Treballadors,

 

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) hem decidit escriure-vos aquesta carta per a expressar el nostre profund agraïment per la solidaritat rebuda. Ens trobem en un moment en el qual s'ha demostrat que el capitalisme i el projecte burgés de l'Estat espanyol han fracassat, demostrant-se una vegada més que la lluita de classes no és alguna cosa desfasada, sinó que està completament vigent, en contraposició al principi corporativista heretat del feixisme que la burgesia actual segueix intentant imposar-nos. És per açò que les persones de classe obrera de totes les nacions oprimides de l'Estat hem d'estar unides en la lluita per a aconseguir els nostres objectius, així com també hem de mostrar entre totes el més sincer suport cada vegada que algú és reprimit, atacat o exclòs en qualsevol lloc per part de la classe dominant, ja que la solidaritat obrera no entén de territoris. El liberalisme ha intentat sempre aïllar-nos com a persones, intentant negar la col·lectivitat, per açò hem de trencar aquest individualisme i respondre col·lectivament als atacs individualitzats contra els nostres companys.

 

Aquesta lliçó de solidaritat i suport mutu ens la heu demostrat a dia d'avui, quan un company del nostre sindicat d'estudiants ha sigut detingut a Andalusia. Així, agraïm el suport jurídic i emocional que heu oferit al nostre company. Fets com aquest ens ensenyen el valor de teixir llaços de solidaritat entre aquells que som companys en la mateixa lluita per l'emancipació dels pobles i de la classe obrera.

Moltes gràcies una altra vegada més i una sincera abraçada de fraternitat des dels Països Catalans.

 

Països Catalans, 23 de juliol de 2013
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)
Coordinadora Obrera Sindical (COS)