Una jornada festiva, el dissabte 30 d'abril, a El Masnou i una manifestació, el diumenge 1 de maig, a Mataró, conformen el programa d'actes.

L'assemblea territorial de la COS al Maresme participa en l'organització dels dos actes amb motiu del 1r de maig, dia internacional de la classe treballadora.

El dissabte 30 d'abril, als Jardins dels Països Catalans, situats a la part oest d'El Masnou, acolliran una jornada festiva organitzada per l'esquerra independentista (Arran, CUP El Masnou, Endavant OSAN i COS). A les 21.30 h s'iniciarà un sopar popular, amb pizzes artesanes i platets, amb opcions vegetarianes i veganes. Tot seguit, a les 22.30 h, arribarà l'acte polític amb els parlaments d'Urtzi Ostolozaga, membre de la direcció de LAB com a responsable de política econòmica, Ángel Velasco Gómez, membre del grup d'acció sindical de la Unión Local de Sevilla del SAT i una militant de la COS. Per acabar la jornada, a les 23.00 h, Karaoke obrer, on el públic podrà pujar a l'escenari a cantar aquella cançó combativa que sempre ha volgut cantar i completar així aquesta jornada festiva.

XARXA-cartell-1r-maig-2016-COS-Maresme

L'endemà, diumenge 1 de maig, a Mataró, davant l'estació de trens de la capital maresmenca, s'iniciarà la manifestació unitària convocada per la Comissió 1r de maig Maresme, un espai de trobada de diversos col·lectius de la comarca, on participa la COS i l'esquerra independentista. La manifestació transcorrerà pels carrers de Mataró, on es faran diverses accions temàtiques i finalitzarà a la font del 1r de maig, al barri dels Molins, on es faran els parlaments per cloure l'acte. Us adjutem, tot seguit, el manifest de la Comissió 1r de maig Maresme ha el·laborat per a convocar a la manifestació:

El context que vivim actualment no és nou per a nosaltres. Sempre hem tingut l'atur observant-nos, i hem treballat hores i hores de jornada laboral per tirar les nostres vides endavant, en condicions per sota del nivell que ens mereixem i per un salari, la meitat del qual se'l reparteixen el teu cap i els impostos que després no repercuteixen en les nostres vides diàries. Situació que amb cada crisi econòmica es va generalitzant i va afectant a més part de la població que vivia en millors situacions, manifestant-se en baixades de salaris, retallades en serveis bàsics… El que significa que l'oligarquia que ens porta robant tota la vida, segueix augmentant la seva cartera.

1maig2

Això s'ha dut a terme sempre d'una o una altra manera, actualment amb l'ajuda de la Unió Europea, que no només no té suficient amb el nostre sinó que a més saqueja altres països, sent directament responsable juntament amb el seu braç armat, l'OTAN, de guerres que es viuen avui dia al món. Això ho saben molt bé les i els refugiats polítics que ara intenten sobreviure i que s'han sumat als i les refugiades econòmiques.

Les dones, en aquest pastís, ens mengen la pitjor part. A més de treballar, també han de cuidar a les nostres famílies i cases. Amb la qual cosa la major part de les vegades, o es dediquen exclusivament a la vida domèstica, o han deixat la seva feina per a això, sense tenir opció a deslligar-se de les tasques que la societat ens ha imposat. És una situació insostenible.

D'aquesta manera, tota persona que ha protestat o s'ha aixecat per lluitar per una vida millor, ha estat reprimida i enviada a les presons d'aquest estat. Ho hem vist sempre, i els últims casos encara ressonen a les parets: els titellaires, Alfon, les i els independentistes… on els seus pobles es veuen privats del dret a l'autodeterminació.

Per això, hem d'organitzar-nos i ajudar-nos entre nosaltres, de forma independent, i atacar al cor d'aquest sistema. Només unint totes aquestes lluites amb l'objectiu de canviar les coses, podrem aconseguir-ho.

Visca la lluita de la classe obrera!