Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental):

Dilluns 20 de setembre, a les 20h, al Terra Dolça (C/ Enric Granados 8) de Sant Cugat xerrada-debat de suport a la Vaga General, organitzat per la CUP de Sant Cugat i el Comitè Local de Suport a la VG.

Hi assistirà el company Roger, de l’assemblea de Barcelona, i membre de l’Executiva Nacional de la COS.


Berga (el Berguedà):

Companys i companyes de la COS, de Maulets i del Casal Panxo de Berga, han estat realitzant encartellades i repartint informació sobre la vaga a la capital berguedana.


Vic (Osona):

S’ha constituït una plataforma unitària per preparar la Vaga General a la comarca d’Osona, integrada pel Casal Independentista Manel Viusà, la Coordinadora de l´Esquerra Independentista d´Osona, el Casal Independentista Boira Baixa, el Casal Independentista La Traca, Ecotaxa, Pel decreixement, CSA La Torratxa, CGT Correus, la CUP de Vic i la COS d’Osona, així com diverses persones a títol individual.

En els propers dies s’informarà de les diverses accions que ja s’han preparat, i de la convocatòria a la manifestació que es farà a Vic el 29 de setembre a les 12 del migdia a la plaça de l´estació.

A més, des de la COS s’han estat realitzant diverses assemblees amb els delegats i afiliats del sindicat, i s’està organitzant una nova secció sindical.


El Clot – Camp de l’Arpa (Barcelona – el Barcelonès):

Al barri del Clot – Camp de l’Arpa de Barcelona, el militants de la COS, junt amb organitzacions com la CAJEI, i d’altres de tot tipus del barri, s’han organitzat en assemblea de barri, i estan preparant diverses accions, actes, etc.

Hi organitza: Veïns i veïnes unides en assemblea social www.assembleasocialclotcampdelarpa.blogspot.com


Vallès Oriental:

Al Vallès Oriental, a banda de diverses encartellades en diversos indrets i localitats de la comarca, com Cardedeu, s’ha estat informant a companys i companyes en un parell de centres de treball.

Així mateix, el proper dia 24, hi haurà una xerrada a la localitat de Canovelles, on s’aprofitarà per convocar per la Vaga General del 29S i per la marxa d’aturats que s’hi farà a la comarca en les properes setmanes.


Alacant (l’Alacantí):

“La crisi del sistema, que la pague el banquer, i no la classe obrera”. Amb aquests crits començà amaniAlacanthir dijous 16 de setembre la segona mobilització preparatòria de la Vaga General a Alacant. Després de l’èxit de la Marxa per la Dignitat del dissabte 11 de setembre, l’objectiu de la Plataforma per la Vaga General va ser ocupar els carrers del centre d’Alacant i denunciar els responsables de la crisi capitalista. 1300 persones van secundar la convocatòria de la Plataforma i visitaren els locals del Banc d’Espanya, la Coepa (Confederació Empresarial de la Província d’Alacant), Cívica (grup empresarial del constructor, especulador, corrupte i compra-ascensos a 1a divisió Enrique Ortiz), Banc de Santander, Suddelegació de la Generalitat Valenciana i, per acabar, la Subdelegació del Govern.

“Ni Banc Mundial ni FMI, la lluita, la lluita, és l’únic camí”. Amb aquest crit els manifestants denunciaren els responsables de la crisi i palesaren el seu compromís de treball per a garantir l’èxit en la Vaga General. Al llarg de tot el recorregut, i en els diferents parlaments que es realitzaren, la Plataforma per la Vaga General denuncià el caràcter classista i agressor contra els drets dels treballadors que han suposat totes les mesures de la Unió Europea i del Govern espanyol per tal d’afrontar la crisi capitalista.

“Contra la reforma laboral i la precarietat, vaga vaga vaga general”. De principi a fi de la manifestació l’esquerra anticapitalista de la ciutat plantejà una mobilització combativa i animosa per tal de recuperar la capacitat organitzativa, el missatge revolucionari i la consciència de classe entre el conjunt dels i les treballadores.


El Baix Vinalopó:

S’ha creat una plataforma unitària per convocar i organitzar la Vaga General del 29S a la capital del Vinalopó. Així, el passat 13 de setembre es començava a posar en marxa aquesta plataforma a la seu del PCE a Elx.

Aquesta plataforma queda constituïda inicialment per la CNT-AIT, Esquerra Anticapitalista, Pce(m-l), Jce(m-l), Carrers del món, PCPE, Margalló, PCE, EU, Intersindical Valenciana, Maulets, i la COS.

Així s’han organitzat diversos piquets informatius per repartir propaganda per preparar i animar a la participació a la Vaga General en diversos barris populars de la ciutat. Així mateix, el divendres 24 de setembre, eixint a les 20h des de les Xemeneies, es convoca una marxa en bicicleta per tota la ciutat per repartir propaganda, dur cartells, etc. Per altra banda, s’ha convocat una caravana de cotxes dilluns 27 a les 19h des de la Universitat Miguel Hernández.

Tot plegat, a banda d’altres accions mediàtiques de les quals ja s’informarà, així com murals, encartellades, etc.


Per altra banda, l’assemblea local d’ERPV de Crevillent, està organitzant una xerrada-debat pel proper dijous 23 de setembre, al Casal Jaume I de Crevillent, amb la participació del responsable comarcal de la COS a l’Alacantí.


La Plana:

A la Plana, s’han estat organitzant diversos piquets informatius per repartir propaganda i animar a la participació a la Vaga General pel centre de Castelló de la Plana. Així mateix, s’han estat realitzant encartellades, i altres accions de les quals s’informarà en breu.

Tot plegat ho està organitzant la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa – CRTR, de recent creació, on hi ha diferents persones i col·lectius, fonalmentalment les organitzacions de l’Esquerra Independentista de la Plana (CAJEI, COS, Endavant, Maulets i SEPC)


baixllobregatEl Baix Llobregat:

A banda dels piquets informatius, i encartellades, realitzades a les localitats de Viladecans i Sant Joan Despí, realitzades per companys de la COS, conjuntament amb membres de Maulets i de la i-CSC, s’ha convocat una manifestació unitària com a Assemblea de Treballador i Treballadores del Baix Llobregat, pel proper dissabte 25 de setembre contra les retallades socials i laborals (amb sortida a les 11h des de la plaça de l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, fins la plaça Lluís Companys de Cornellà), en aquesta assemblea hi estan participant persones a títol individual i provinents de la majoria d’organitzacions i col·lectius de la comarca, participant-t’hi també els companys de la COS del Baix Llobregat.


Salt (el Gironès):

El passat divendres es va realitzar una assemblea amb la participació de més de 100 treballadores i treballadors, d’un total de prop de 120, per informar sobre la vaga general, i animar tota la plantilla a participar-hi, a l’empresa saltenca Aplicacions Elèctriques, SA. A l’assemblea van exposar els temes necessaris per la vaga els dos delegats de la COS, i una alliberada de la UGT.


L’Horta:

A banda de diversos piquets informatius per diversos barris de la ciutat de València (Benimaclet, ciutat vella, botànic i l’olivereta), continuen en marxa les encartellades a València i diverses poblacions de l’Horta Nord, es començarà ja a encartellar per l’Horta Sud. A més aquesta setmana hi ha hagut una assemblea a un centre d’ensenyament de l’Horta Nord, on la majoria de la plantilla farà vaga.

Es continuarà activament amb el repartiment de material del sindicat, unitari de l’EI i de la Plataforma pels Drets Socials.

Així mateix, el dimarts 21 de setembre, a les 19h hi ha convocada una reunió-assemblea a la seu de l’associació de defensa de les persones migrants València Acull, amb l’assistència d’un representant de la COS, altre de la Intersindical Valenciana, i altre d’Esquerra Anticapitalista.

Aquest mateix format es repetirà també a València, el dijous 23 de setembre, a les 19h a la seu de CEAR-PV, amb els mateixos representants, i amb els i les treballadores de CEAR, voluntaris i membres de diversos col·lectius de refugiats i persones migrants residint a València i comarca.


La Ribera del Xúquer:

S’està informant a les treballadores i treballadors de diversos centres de treball de la Ribera Alta, així com fent encartellades en diverses localitats de la comarca.


A més, s’està fent distribució de material i convocatòries de la COS a localitats del Maresme, les Terres de l’Ebre, el Baix Camp, l’Anoia, la Safor, la Marina, el Comtat, etc.