Hi participaren membres de diversos col·lectius socials asturians i internacionals

El dissabte 19 de setembre es va celebrar a Gijón (Astúries) un acte per demanar l'absolució de sis treballadors que participaren en la vaga general del 14 de novembre de 2012. Quatre d'ells són militants de la Corriente Sindical d'Izquierda asturiana (CSI, participant de l'acte) i la fiscalia demana 12 anys de presó en conjunt.

El juí se celebrarà el 28 de setembre i des de fa mesos la plataforma ¡Asturies en Pie!, està realitzant tot tipus d'actes per aplegar solidaritat i suport pels encausats. La COS i d'altres organitzacions sindicals i polítiques asturianes i d'arreu d'Europa mostraren la seua solidaritat amb les persones encausades.

Tot seguit podeu veure el vídeo de l'acte, i més avall el comunicat de suport de la COS.

Salutació i suport a l'acte solidari amb les represaliades del 14N

Benvolgudes companyes i companys de la CSI.

Benvolgudes companyes i companys que sofriu en primera persona la repressió de l'estat capitalista espanyol per la vostra lluita solidària pels drets i l'alliberament de la classe treballadora.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, us demanem disculpes per no haver pogut estar avui amb vosaltres, en un acte d'aquesta gran rellevància i, amb aquest humil escrit, reafirmem el nostre suport sincer i solidari a la vostra causa, que és la nostra, i ens oferim per ajudar-vos en tot el que pugui estar a les nostres mans per superar els durs moments que algunes i alguns esteu obligats a viure.

Des de la COS tenim molt clar que l'estat capitalista espanyol (o qualsevol altre, com desgraciadament hem vist recentment a Grècia), no va a permetre de bon grat (per molt "democràtic" que es digui o cregui ser), que el poble treballador aconseguim guanyar espais en aquests moments històrics tan terribles de la lluita de classes.

Així ho vam veure en l'enorme ona repressiva que vivíem i sofrírem en les 3 últimes vagues generals, especialment la del 14N de 2012, igual que vau haver de sofrir en els últims conflictes, vagues i lluites mineres a la vostra terra (amb el cas dels 5 companys de Zarreu, per exemple), en la Primavera Valenciana que vivíem en primera persona, en la lluita tan soferta però sense igual en dignitat de les companyes i companys del SAT en Andalusia, en les vagues generals o la repressió al procés de pau a Euskal Herria, les càrregues, pallisses i judicis contra companys de les Marxes de la Dignitat, l'empresonament de desenes de lluitadors com el Sergi, l'Alfon

Nosaltres, malgrat ser una organització petita, desgraciadament també sabem el que és sofrir en carn pròpia què és aquesta repressió. Amb casos com el del nostre company Roger de Sant Andreu a qui, amb un altre company de CGT, els demanen 8 anys de presó per participar en un piquet durant la vaga del 29S de 2012. O el d'un dels nostres companys del Secretariat Nacional de la COS, que va aparèixer al web preparat per delatar a dotzenes d'activistes socials, preparada pel feixista de Felip Puig, i que va sofrir una ordre de cerca o captura per la mateixa vaga. O un altre company del nostre SN, qui va sofrir una brutal pallissa policial durant el 29S del 2012, en un piquet pel centre de València.

Sense oblidar les desenes de companyes i companys que han acabat sofrint multes administratives, judicis o acomiadaments pel seu compromís classista, solidari i combatiu. Però malgrat això, la lluita i el moviment segueix, i aquesta repressió ens dóna forces per aconseguir reincorporacions i recuperacions de llocs de treball, detenir desnonaments, o també aconseguir petites victòries judicials.

En definitiva, tot això només ens pot portar a reforçar la lluita, a avançar en la unitat obrera i popular, però des de la lluita, des de la base, des de la generositat i amb la solidaritat de classe com a punt central i fonamental. Ens queda molt, moltíssim per fer encara, però hem de continuar avançant, organitzant… per aconseguir el que totes i tots els aquí presents, i els que no podem estar amb vosaltres ara mateix, necessitem i volem. Igualtat. Justícia i llibertat completa. Contra tota repressió, solidaritat incondicional i ni un pas enrere. Que visqui la lluita de la classe obrera!