NOVES SECCIONS SINDICALS, REPRESENTANTS I FEINA SINDICAL AL BAIX VINALOPÓ, VALLÈS ORIENTAL, L’HORTA, ETC.

Creu Roja – Demarcació d’Alacant:

El passat 7 d’octubre es van realitzar les eleccions sindicals per al comitè d’empresa de l’oficina provincial de Creu Roja a Alacant, s’hi presentaven dues llistes, una amb UGT i una altra nova llista recolzada per CCOO.
Una companya de la COS forma part de la llista de CCOO, tot i que no va poder aparèixer com afiliada a la COS en la llista, ja que no va donar temps a organitzar una llista unitària. El comitè d’empresa compta amb 13 membres, després de les eleccions 8 delegats són per a la llista de CCOO i els altres 5 per a la llista de la UGT. La nostra companya ha estat elegida presidenta del comitè.
A més hi ha obert un procés negociador del conveni, que es va iniciar el passat 30 de novembre i que es desenvoluparà al llarg dels següents mesos, i on la COS farem sentir la nostra veu per sobre dels i les buròcrates i dels interessos de CCOO i UGT.

UTE Poliesportiu Rambleta – València:

Als afores de les muralles de València, hi havia 1 vegada 1 comarca anomenada Sant Marcel•lí, amb 1 regnat que gaudia d’una vida tranquil•la, amb els seus més i menys, però. Anomenem-lo Poliesportiu – la Rambleta.

Els seus reis, encara que imposats, amb compromís per governar, en veure’s les mans per l’amo del regne, van buscar altres horitzons.
Aquest amo, sempre àvid de riqueses imposà un nou rei, abans un lacai. Aquest últim, un ser fosc, feble per regnar, i alhora amb el judici ennuvolat per una malvada fetillera, àdhuc mes fosca, mestra en les arts de l’engany i la manipulació.

La fetillera, abans una plebea, que havia de procurar la fórmula per mantenir fora de perill als assistents al regne, famolenca de poder, es va valer de les seves arts ocultes per manipular al pseudo rei.
En els mateixos moments, l’amo del regnat, perdia la propietat d’altres regnes, amb la qual cosa centrà la seva ira en el regne del poliesportiu de la Rambleta, per així esgotar fins a l’últim dels recursos del poliesportiu.
També l’amo va caure al discurs de la fetillera, per conveniència és clar. Aquests van llevar del camí a una consellera, q li va guanyar per dret propi (i que coordinava a tots els treballadors), per posar en el seu lloc al ferrer, que era el cònjuge de la fetillera, un ésser malintencionat, agressiu, de dubtosa reputació i preparació; deixant de costat als mes preparats.

Amb la fetillera a les ombres i amb el beneplàcit de l’amo, van enfrontar al rei que es va deixar manipular pel nou conseller-coordinador, contra la resta dels treballadors; oprimint-los i reduint-los el jornal q s’havien guanyat per dret propi durant anys. Inventant regles sobre la marxa per tallar les llibertats, malbaratant les riqueses i ocultant els guanys per distorsionar la realitat i crear incertesa atribuint-la a “la crisi”.

Davant l’adversitat, 2 humils servidors, s’alcen contra l’opressió i la tirania per batallar per alguna cosa digna i justa per tothom en el regne, tractant de recuperar la companyonia que abans estava establerta.

Lady Maribel i Sir Carlos, van buscar recolzament en els savis consells de la COS, estrategues a favor dels desprotegits, per poder derrotar-los.

Vénen temps de preparació per a la contesa, esperem sortir victoriosos.

Decidim fer la presentació de la nostra secció de forma fantàstica ja que en el treball, la situació, la considerem surrealista. De fet, i malgrat les pressions de l’empresa i de CCOO, que no ens volen ni en pintura, estem començant a moure’ns contra l’ERO que ens volen imposar.

Altres:

També s’està començant a desenvolupar feina sindical entre els i les treballadores i treballadors del camp en diverses comarques valencianes. Companys i companyes comencen a organitzar-se al sector de la neteja a l’Horta.
Al mateix temps, companys de la COS es troben fent acció sindical al Servei d’Ocupació de Catalunya al Vallès Oriental. Al Maresme, s’està començant a fer acció sindical a una empresa del metall de la comarca. I al Vallès Occidental comença a fer-se feina entre treballadores del lleure.

Aviat tindrem més notícies de noves seccions sindicals arreu del país.

Continuem avançant.

Àrea d’Acció Sindical

Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans