Accions a València i arreu dels Països Catalans en suport a la Jornada Internacional de Lluita, convocada per la FSM


València (l’Horta)

Una setantena de persones s’han concentrat a les portes del consolat francés a la capital del Túria.

La concentració ha estat convocada per la Plataforma contra la crisi i els drets socials de València en solidaritat amb la classe treballadora i els sindicats dels diferents pobles de l’estat francès.

Precisament ahir 7S hi havia convocada una vaga del sector públic a l’estat francés i una jornada de lluita obrera contra la reforma del règim de pensions. Aquesta vaga coincideix a més amb la Jornada Internacional de Lluita convocada per la Federació Sindical Mundial. Així, ahir a Perpinyà milers de persones van eixir al carrer per tal de lluitar pels seus drets.

Diferents organitzacions valencianes com ara la COS, Endavant, Intersindical Valenciana, MDT, PCPE, o la Koordinadora de Kol·lectius del Park Alkosa, van estar al carrer per tal de solidaritzar-se amb aquesta lluita i per calfar motors de cara a la propera jornada de vaga general convocada per al proper 29 de setembre en contra de la reforma laboral i de les retallades socials. Al finalitzar la concentració s’ha fet una crida a la mobilització i s’ha enviat una abraçada al poble romaní per la repressió racista que està patint a l’estat francès.

Així mateix, durant el mateix dia 7, i els dies previs, es va repartir propaganda en diversos barris de la ciutat de València (l’Olivereta, Ciutat Vella, etc.), i en localitats de la comarca, com Burjassot.


accio-vaga-sagunt2Camp de Morvedre

Militants de la COS del Camp de Morvedre i de l’Assemblea de Joves de la comarca (AJCM) enganxaren cartells, feren pintades i un parell de murals, i repartiren propaganda, per convergir amb la Diada Internacional de Lluita convocada per la FSM, i cridant a participar a la Vaga General del 29S.

El diumenge 5 de setembre en diversos indrets dels municipis de Gilet i Sagunt es va repartir propaganda informant de la vaga del 29-S. A més, l’acció també anava encaminada a mostrar sacci-vaga-sagunt3olidaritat amb la vaga general convocada pels sindicats a l’Estat francès el dimarts 7. També s’aprofità per fer difusió deixant fulls informatius als edificis públics de Sagunt (biblioteques, casa de cultura…) i enganxant-los als cotxes en el carrer.


L’Alacantí

Diverses organitzacions de la comarca secundaren ahir la convocatòria de lluita internacional de la Federació Sindical Mundial amb activitats agitatives i informatives. Al llarg del matí, militants del PCPE i CJC recorregueren amb megafonia polígons industrials d’Alacant, tot repartint propaganda convocant a la Vaga General del 29 de setembre. De vesprada, una trentena de militants acudiren a la convocatòria de l’Assemblea de Treballadors per la Vaga General, desplegant dues pancartes al pont que uneix els barris populars de rabassa i Divina Pastora, procedint també a repartir propaganda als conductors i vianants.

A la nit se sumaren nous militants a la jornada de lluita. Afiliades a la Coordinadora Obrera Sindical encolaren diverses pancartes al centre d’Alacant convocant a la Vaga General, i militants de Sant Joan d’Alacant encartellaren el poble convocant a la Vaga General i a la Marxa per la dignitat que se celebrarà a Alacant el dissabte 11 de setembre.
Així mateix, durant el 7S i els dies previs, es desenvoluparen piquets per repartir informació i propaganda, convocant a la Vaga General, i informant de la Jornada de Lluita Internacional de la FSM en altres localitats i barris dels Països Catalans, com Viladecans i Sant Joan Despí, al Baix Llobregat, Eixample Nord, Sant Antoni i Gràcia a Barcelona, etc.