La COS s’hi va adherir a l’acció promoguda per la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca de València, com a mostra de solidaritat amb les i els companys del SAT – Sindicat Andalús de Treballadors, que el dimarts 7 d’agost van expropiar aliments de primera necessitat en un Mercadona d’Écija (Sevilla), i en un Carrefour d’Arcos de la Frontera (Cadis) per a donar-lo a persones desnonades i en situació d’extrema necessitat.

Així, tot un seguit de solidaris i solidàries s’hi va concentrar a la porta de la Delegació de Govern a València, autoinculpant-se com a còmplices d’allò ocorregut.

Considerem l’acció sociopolítica i comunicativa brillant per treure a la llum publica i al debat ciutadà l’empobriment d’una gran part de la població com a conseqüència de les polítiques d’austeritat d’uns governs plegats al poder econòmic i als organismes supranacionals, que han oblidat fa molt per els qui governen.

Estem immerses en un sistema capitalista salvatge terriblement injust, freturós de tota ètica i que maltracta als éssers humans, un sistema que igual que perpetra 517 desnonaments cada dia mentre existeixen 6 milions d’habitatges buits sense fi social algun, aboca a famílies senceres a passar literalment gana existint recursos suficients en mans dels qui ni tenen gana ni necessiten sostre: les grans empreses i les entitats financeres. La situació és social i humanament insostenible i es fa vital per a la supervivència i per la dignitat de milions de famílies que la forma i el fons de la denúncia pública siguin concordes a la dimensió de la problemàtica.

Per tant, igual que exercim la desobediència civil pacífica cada vegada que resistim davant l’atrocitat d’un desnonament, ens sentim còmplices de l’acció reivindicativa del SAT i rebutgem frontalment la criminalització a la qual estan sent sotmesos les i els companys d’Andalusia i així ho farem constar de manera formal aquest divendres en Delegació de Govern.

 

Descarrega el document