Càrnies en Lluita i la COS ens hem concentrat aquest dilluns a la Plaça Urquinaona de Barcelona, mentre una desena de treballadores han entrat a la patronal de les càrnies per denunciar els 28 acomiadaments que hi ha hagut durant el febrer a Le Porc Gourmet.

El migdia del dilluns 5 de març, després d'una concentració sota la pluja, on hem comptat amb el suport de les organitzacions de l'esquerra independentista, diverses treballadores s'han vestit amb una careta de porc i una granota blanca i han entrat als despatxos de la seu de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies, la patronal càrnia.

Dins s'ha llegit un manifest on s'ha denunciat les greus condicions laborals dels treballadors i treballadores de l'escorxador de Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga (Osona). L'empresa que gestiona l'escorxador treballava amb dues falses cooperatives, Clavial i Taic, que estan obligades a complir la llei aprovada farà gairebé un any per evitar la figura dels falsos autònoms.

 

L'empresa no vol complir la llei i va decidir trencar el contracte amb les falses cooperatives per pressionar els treballadors perquè canviessin a cooperatives espanyoles que no estan subjectes a la llei catalana. El canvi de contracte va comportar l'acomiadament de 28 persones de la cooperativa Taic, persones molt significades amb la lluita sindical. La patronal també va anunciar que modificaria el contracte amb Clavial, de qui depenen 500 treballadors i treballadores, per aplicar el mateix guió que amb els 28 primers acomiadaments.

També denunciem el Grupo Jorge, amb l'empresari Jorge Samper com a cervell maquinador i el principal conspirador contra la llei catalana pel seu afany d'engreixar encara més els seus multimilionaris beneficis, a costa de rebaixar drets i condicions laborals.

Aquesta acció no serà pas la darrera, continuarem lluitant perquè es readmetin les persones acomiadades, seguirem impulsant la caixa de resistència dels treballadors i treballadores de Le Porc Gourmet per ajudar a les 28 famílies que van decidir no fer el traspàs a la nova cooperativa espanyola, seguirem amb ells resistint per denunciar situacions cada cop més precàries i les retallades de condicions laborals.

Activem la solidaritat de classe amb les treballadores i treballadors en lluita a Le Porc Gourmet.
Col·labora fent una donació a la caixa de resistència dels treballadors i treballadores de l'escorxador Le Porc Gourmet:
ES15 2100 0144 7602 0021 9693
donacio.org/carniesenlluita