El company Andreu ha fet una marxa a peu, des d’Euskal Herria fins als Països Catalans, per denunciar el tancament de l’empresa i l’acomiadament de 354 treballadors.

Barcelona va acollir dimecres una manifestació de treballadors bascos, amb el suport dels sindicats bascos LAB, ELA i ESK, de CCOO i UGT, i amb el suport logístic, humà i solidari de la COS, per rebutjar el tancament de l’empresa Celsa Atlantic de Vitòria, una companyia amb seu a Castellbisbal.

A més, durant la marxa, els companys de CELSA Atlàntic, també van demanar la llibertat d’Andreu Curto, el company militant de Maulets, que després de 24 dies d’empresonament (per la seua participació activa en la Vaga General del 29M passat) ha estat posat en llibertat sense fiança aquesta mateixa tarda.

Els protestants van cridar per l’alliberament del jove rere una pancarta on posava “Llibertat Andreu”.

La manifestació va partir de la Plaça Raspall de la Vila de Gràcia, a Barcelona (on els i les companyes de la COS del Barcelonès, van organitzar un dinar solidari de suport als companys de CELSA ATLANTIC), i va acabar a la Plaça Catalunya.

A peu des de Vitòria

Els treballadors i companys bascos van viatjar fins a Barcelona per solidaritzar-se amb el seu company Eduardo Iñiguez de Heredia, treballador de Celsa Atlantic de Vitòria, que va iniciar ara fa un mes una marxa reivindicativa a peu des de la planta basca fins a la seu de l’empresa als Països Catalans, travessant els Pirineus.

L’empresa amenaça amb tancar la planta i acomiadar els seus 354 treballadors.

Dimarts va passar per Cadaqués acompanyat de diversos companys per concloure la ruta transpirinenca i dimecres va arribar a la seva destinació, on es va reunir amb el director de l’empresa a Barcelona, Francesc Riveralta. La lluita d’aquest treballador ha rebut el suport del sindicat basc LAB, que té representació a l’empresa.

Diversos autobusos van sortir de Vitòria dimarts a la matinada per arribar a l’entrada de la seu de Celsa Atlantic a Castellbisbal i fer costat al seu company abans de reunir-se amb el director. Després de la reunió es va celebrar un dinar popular organitzat per la COS.

Aquest dijous els treballadors han tallat l’AP-7 a l’altura de Castellbisbal amb pneumàtics i branques enceses.