Judici contra un sindicalista per denunciar la repressió policial.

Dilluns 4 de desembre, a les 9.00 h, a la ciutat de la 'Justícia' de Castelló jutgen Víctor Tormo, militant de la CGT, li demanen 3 anys de presó i 12.000 euros per penjar a les xarxes socials la foto d'uns presumptes policies secrets.

Els fets van succeir fa 5 anys, el setembre de 2012, a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló quan amb motiu de la visita de l'aleshores president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, es va fer una manifestació contra les retallades a l'educació. En la dita manifestació la policia va retenir i detenir nombrosos manifestants, per eixe motiu els estudiants van convocar l'endemà una nova manifestació de protesta; acabada la manifestació, policies de paisà sense mostrar cap identificació, estigueren demanant la documentació a manifestants que es trobaven en les terrasses de bars del centre de la ciutat.

Davant la negativa dels policies a identificar-se, Víctor va penjar a les xarxes socials una foto advertint que individus amb aspecte de policies secrets estaven intimidant a joves a les terrasses del centre de la ciutat com a manera de fer callar les protestes per les actuacions policials.

Una setmana després va ser detingut i acusat d'un delicte de revelació de secrets i «d'haver causat un greu risc en la seguretat» dels policies. Tot i que el fiscal va demanar el 2014 l'arxivament de la causa, l'acusació particular dels policies li demana 3 anys de presó i 12.000 euros.

Es tracta d'un judici polític contra un actiu militant anarcosindicalista, que vol servir d'escarment als sectors combatius de la capital de la Plana; al mateix atestat de la policia s'hi diu que les dades de Víctor consten en arxius policials com a participant en manifestacions i actes d'esquerres.

Una vegada més la llei mordassa pretén callar la dissidència contra les actuacions repressives dels aparells de l'estat, centrant-se a més contra els militants (i les organitzacions) més actius en defensa dels drets i reivindicacions dels sectors oprimits de la societat.

L'onada repressiva i de deriva feixista a la qual estem assistint, orquestrada des de l'estat i des de la classe política complaent amb el capital, exigeix una resposta contundent i organitzada de la classe treballadora, de les oprimides i espoliades, de les dones, de les persones joves i de les grans, …..de tota persona que s'estime la llibertat.

Aquesta deriva el que realment amaga és una política d'espoli dels recursos públics i la sobreexplotació de la classe obrera, per banda del capital monopolista de l'estat espanyol que no ho oblidem, és un apèndix del capital especulatiu europeu i internacional.

La solidaritat i el treball organitzat i coordinat de persones, entitats i sindicats és una eina imprescindible per aturar la política neofeixista dels governs. Només teixint xarxes de suport mutu i establint mecanismes de coordinació amb les organitzacions de classe podrem fer front a la repressió, a la mercantilització dels cossos, a la xenofòbia, a la retallada de drets i a la misèria a què ens volen sotmetre.

Per això us convoquem dilluns 4 de desembre, a les 9.00 h, a la ciutat de la 'Justícia' de Castelló en defensa de Víctor.