Demà dijous 19 de setembre els investigadors en formació de la Universitat de Barcelona estan cridats a la vaga, enregistrada per la COS UB i la CGT, per reclamar l’aplicació de l’EPIF.  La Universitat de Barcelona es nega a aplicar la prorroga del quart any sobre figures precaritzades amb poques perspectives de futur i que acumulen endarreriments salarials des del març. En aquest sentit en adherim a totes les demandes que l’assemblea de doctorands en lluita reclama, i exigim a la Universitat de Barcelona que compleixi les seves obligacions.

Ara bé, com a  sindicat de classe, la COS UB situem aquestes reivindicacions dins d’un marc social que aspirem a transformar de cap a peus: això demana fer un debat col·lectiu respecte al paper de la universitat pública i, alhora, un replantejament profund amb relació al sentit, la funció i les instrumentalitzacions de la recerca en el camí cap a una societat veritablement justa i lliure des d’una pràctica educativa que volem plenament emancipadora.

LA LLUITA ÉS L’UNIC CAMÍ

A continuació, fem difusió del comunicat del Col·lectiu Doctorandes en Lluita.

COS UB

***

Companyes i companys,

El 19 de setembre cridem a la vaga a tot el Personal Investigador en Formació de la Universitat de Barcelona, seguint amb la lluita iniciada el passat mes de maig.

El 6 de setembre ens vam unir les doctorandes de les diferents universitats públiques i dels centres de recerca de Catalunya per lluitar contra la precarització a la universitat. En el context de la cerimònia d’inauguració del curs universitari, vam aconseguir que el President de la Generalitat escoltés les nostres demandes, i vam anunciar que la lluita continuaria fins aconseguir l’aplicació total de l’EPIF.

Us recordem que, des de l’entrada en vigència de l’EPIF el dia 16 de març, la Universitat de Barcelona està obligada per llei a:

·         fixar un salari mínim que actualment no es compleix i que ha d’anar augmentant gradualment: 16.127 € el primer i el segon any, 17.279 € el tercer any i 21.599 € el quart any

·         prorrogar automàticament els contractes fins als 4 anys, pròrroga a la qual la UB s’ha oposat frontalment

·         regular la càrrega docent fins a un màxim de 180 hores durant tot el contracte, reconeixent-ne la voluntarietat.

La no aplicació de l’EPIF és un símptoma més de la voluntat de desmantellar la universitat pública, incrementant la precarietat del personal docent i investigador i de l’administració i servies, i mantenint taxes de matrícules abusives per a l’estudiantat.

La vaga del 19 de març a la UB serà la primera de diverses vagues de doctorandes per aconseguir que les universitats catalanes i els centres de recerca apliquin l’EPIF.

Per aquests motius, us convoquem el 19 de setembre a participar de les següents accions:

–          7:30 h del matí: Esmorzar popular davant de l’Edifici Històric.

–          10 h del matí: visita guiada precària al Rectorat.

Sols organitzades acabarem amb la precarietat a la Universitat, us hi esperem!

Col·lectiu Doctorandes en Lluita UB

Noticia original al blog de COS UB: https://cosub.wordpress.com/2019/09/18/a-la-vaga-per-lepif-dijous-19-de-setembre/