COS Maresme porta a terme una acció de denúncia de les condicions laborals de les treballadores del frankfurt Parera del Masnou.

L'assemblea territorial de la COS al Maresme va portar a terme una acció de denúncia de les condicions laborals de les treballadores del frankfurt Parera del Masnou. També es van repartir repartit fulls informatius sobre els drets laborals al sector de l'hostaleria.

 

 

 

Passades les 6 de la tarda del dilluns 20 de juliol, un grup d'unes 20 persones es va concentrar a la porta del frankfurt Parera (situat al Passeig Prat de la Riba del Masnou), tancat per dia de descans, per denunciar que l'establiment acomiada sense previ avís ni indemnització o compensació de cap tipus. De fet, aquest establiment acumula un important historial de menysteniment dels drets de les treballadores, com és ben sabut al Masnou i altres poblacions del Maresme i Barcelonès on també tenen locals. L'acció ha comptat amb la col·laboració de les assemblees d'Arran Masnou, CUP Masnou i l'Ateneu Popular l'Oreneta.

Poc temps després d'iniciar l'acció es van presentar els propietaris amb una clara actitud intimidatòria, amenaçant i increpant a les participants de l'acció i proferint els ja coneguts arguments d'aquells que fan de l'explotació el seu mitjà per enriquir-se. Es van viure moments de tensió fins que van marxar davant la resposta col·lectiva i ferma de les participants de l'acció.

Tot seguit les concentrades van repartir fulls informatius amb un resum dels drets laborals del sector de l'hostaleria a les treballadores i clients dels establiments del passeig Prat de la Riba i la platja del Masnou.

L'hostaleria és un sector desregulat i conegut per la seva precarietat. Ha estat un sector on ha prevalgut la continuïtat de costums i la voluntat de l'empresari. Els negocis amb poques treballadores i sovint amb vinculacions familiars i personals han mantingut aquestes condicions. Amb el desballestament del teixit productiu, moltes persones s'han vist obligades a acceptar treballs a l'hostaleria amb sous baixos, jornades inacabables i frau en la contractació.

És el tercer any que l'Assemblea Territorial del Maresme de la COS du a terme una campanya informativa entre les treballadores de l'hostaleria a la comarca del Maresme.

Assemblea Territorial de la COS al Maresme
Carrer de l'Hospital, 1 | Mataró
maresme@sindicatcos.cat
facebook.com/cos.maresme
@cosMaresme