Enguany, i per primera vegada, l’espai col·lectiu Olivereta – Solidària i Combativa, format per companys i companyes del Casal Obrer i Popular – Francesc Santacatalina, de l'Associació Intercultural Candombé, de CEARPV i de la COS, intervingueren públicament a la manifestació del 9 d'octubre llegint el següent comunicat davant la Delegació del govern espanyol a València.

Tot seguit podeu llegir el manifest antiracista pel 9 d’octubre:

 

Hui, 9 d’octubre de 2015, posem de manifest que:

· Les migracions forçoses i forçades són conseqüència de les polítiques d’un sistema patriarcal i capitalista que, basat en l’explotació, la desigualtat i el sotmetiment dels pobles, obliga a les persones a abandonar els seus llocs d’origen.

· Actualment, les polítiques migratòries de la Unió Europea i de l’Estat espanyol criminalitzen les persones migrants a través del control de fronteres, de les identificacions i redades policials racistes, del tancament en Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) i dels vols de deportació, violant sistemàticament els drets fonamentals de les persones.

· Les batudes per perfil ètnic i el tancament en CIE generen racisme i deriven en la divisió de la classe treballadora criminalitzant a persones estrangeres que no han comés cap delicte.

· Les guerres generades pels diferents interessos capitalistes d’EUA, Europa i l’OTAN obliguen a milers de persones a desplaçar-se, al mateix temps que l’Europa fortalesa es blinda a través del FRONTEX, amb l’externalització de les fronteres i l’augment de murs i tanques rematades amb cutxilles assassines, provocant la mort de milers de persones que intenten assolir sol europeu.

Per tot això, exigim:

· La derogació immediata, urgent i sense condicions de la Llei d’Estrangeria i de tots els instruments jurídics que impedeixen el legítim dret a migrar i el dret a trobar un lloc segur on establir-se.

· L’estricte compliment de la Declaració Universal dels Drets Humans, i amb això el cessament de la repressió i el racisme institucional que vivim diàriament.

· El tancament sense condicions de tots els CIE de l’estat espanyol.

· La fi dels vols de deportació.

· La fi de la criminalització de les persones migrants i de les lluites socials antiracistes.

· La fi de la persecució, contra les persones d’ací o migrants, per raons lingüístiques, religioses, d’orientació sexual, etc.

· La igualtat de drets laborals per totes les persones treballadores, migrants i autòctones.

Per la lliure circulació de les persones.

Pel dret a migrar i no migrar. Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera.

Per la llibertat completa de tots els pobles i persones del món.

Ni guerra entre pobles, ni pau entre classes.