Us adjuntem la salutació que hem enviat a l'Associació Mundial Anacional (SAT) amb motiu del seu 86è Congrés.

Companyes i companys de SAT: Abans de res us enviem una forta salutació revolucionària des dels Països Catalans i us desitgem que el 86è Congrés siga molt profitós per a la vostra organització, per a la llengua internacional i per al conjunt del moviment obrer. En segon lloc, lamentem no poder assistir-hi, ja que ens encantaria gaudir d’un moment tan especial com aqueix amb vosaltres, compartir experiències i establir llaços més duradors de cara al futur.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) comparteix amb SAT el propòsit d’un món sense classes socials, amb una societat formada pe les productores lliures i iguals, on finalment l’emancipació de les treballadores haurà estat obra de les mateixes treballadores.

El nostre sindicat dóna suport la lluita per una llengua universal neutral, sol·lució neutral a la necessitat de comunicació entre les persones de qualsevol llengua, sense cap forma d’imperialisme lingüístic. Per això, en el nostre VIII Congrés vàrem acordar d’impulsar l’ensenyament de l’esperanto. En aquesta línia, hem editat una gramàtica en català per a principiants que ja és a la segona edició. Creiem que l’esperanto ha de ser l’eina de comunicació entre les organitzacions que veritablement lluiten per superar la societat capitalista.

La COS està per la solidaritat internacional, per l’internacionalisme proletari i per la defensa de les nacions sense estat, car considerem que alliberament de classe i gènere i alliberament nacional van indestriablement lligats en el context de la dominació de classe. La lluita per superar el capitalisme i el patriarcat és encara més dura en un poble com el català que no té eines institucionals i està en constant amenaça.

La lluita és l’únic camí. Rebeu una salutació fraternal, internacionalista i de classe.