La Coordinadora Obrera Sindical entrem el preavís de vaga general pel pròxim 8 de març de 2023 i fem una crida a l’organització i mobilització d’una altra jornada de lluita de la classe treballadora. Des de la COS, sabem que aquesta vaga general és necessària per a generar una nova ofensiva contra el sistema, unint-nos les companyes del moviment feminista i els sindicats anticapitalistes!

I és que ens sobren els motius: amb la crisi econòmica desencadenada per la pandèmia de la Covid i sense haver-nos recuperat encara de l’anterior, les condicions de vida de la classe treballadora han empitjorat greument, i som les dones les que, en la majoria de casos, les patim de manera més accentuada. Dia rere dia veiem com els preus dels productes més bàsics s’enfilen fins als núvols, mentre els nostres sous romanen en la misèria. El capitalisme posa la catifa vermella a les grans empreses que veuen com augmenta el seu marge de benefici mentre nosaltres patim la precarització de les nostres vides. 

Sabem que l’organització i la resposta col·lectiva és l’única manera possible d’acabar amb el nostre enemic comú: el capitalisme patriarcal. Davant la feminització de la pobresa, la nostra resposta serà la feminització de la lluita. Davant la vulneració dels nostres cossos, respondrem amb autodefensa feminista. Davant la segregació de les companyes migrades, tancarem els CIEs. Davant la privatització dels serveis públics, sortirem als carrers.

I per què el 8 de març? Perquè en context de crisi, som les dones les que ens emportem la pitjor part. Perquè les reivindicacions feministes de les dones treballadores tenen capacitat totalitzadora del conjunt de la classe treballadora, esdevenint un marc d’expressió de totes les lluites alhora.

El proper 8M organitzem-nos a cada poble i a cada barri dels Països Catalans, aturem la producció i sortim als carrers per exigir la fi d’un sistema que ens explota. I fem-ho també amb i per totes aquelles a qui se’ns nega la veu: les migrades, les treballadores de la llar, les cuidadores, les trans… Lluitem i alcem la veu fins a tenir unes condicions laborals i de vida dignes!

Des de la COS, animem a tots els sindicats combatius i anticapitalistes, a totes les companyes del moviment feminista i a tots i totes les treballadores a sumar-se a aquesta vaga general, perquè no entenem una vaga general que no sigui feminista i perquè la lluita de la classe treballadora és la de totes!

El pròxim 8 de març continuem organitzant-nos i continuem estenent la solidaritat de classe per bastir uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes!

 

Països Catalans, 31 de gener de 2023

Coordinadora Obrera Sindical

sindicat de classe i feminista dels Països Catalans