En Roger i en Mercader, veïns de Sant Andreu, els jutgen el 30 de juny per haver fet vaga. Lluitar pels drets laborals pot comportar-los 8 anys de presó.

Des de la COS, expressem el nostre suport als companys i animem les treballadores dels Països Catalans a participar en la campanya i actes per demanar l'absolució d'en Roger i en Mercader.

El 29 de març de 2012, els Països Catalans situats al sud de l'Albera vam viure una jornada de vaga general per plantar cara la reforma laboral impulsada pel govern espanyol (amb el suport de CiU). Tres anys després arriba el judici als dos dels vaguistes de Sant Andreu de Palomar (el Barcelonès) encausats per aquella jornada de lluita. A en Roger l’acusen d’un doble delicte, d’impedir el dret al treball i un de resistència, pels que li demanen sis anys de presó. A en Mercader, dos anys de presó per resistència.

A Sant Andreu de Palomar, a través del Comitè de Vaga de l’Assemblea Sant Andreu Indignat, es van impulsar piquets informatius que van recórrer el districte. El matí del 29 de març, una vegada acabat el piquet informatiu, en Roger va ser detingut de forma violenta per part de diversos d'agents de la Guàrdia Urbana, provocant la indignació de les persones presents, que van mostrar el seu rebuig a aquesta detenció arbitrària i gratuïta.

En Roger, persona totalment compromesa amb els moviments socials de Sant Andreu, membre d’Endavant OSAN, afiliat de la COS, del Casal Independentista El Noi Baliarda, de la Festa Major Reivindicativa i del Punt de Trobada d’Afectades per la Crisi (i membre de la Bastonera i Diables de Sant Andreu) es va haver de passat 27 hores detingut en comissaries de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. Va sortir en llibertat amb càrrecs. L'endemà, 30 de març, en Mercader, sindicalista des de fa anys i membre de la CGT, que també havia presenciat la detenció d’en Roger, va rebre una trucada telefònica per una citació judicial on l’acusaven de resistència a l’autoritat.

Aquest és el nivell de democràcia i llibertat que ens volen fer viure, vuit anys de presó per defensar els interessos de la classe treballadora en enfront d'una de les més grans ofensives neoliberals per reduir i aniquilar els drets de les treballadores. No podem restar aturades davant d'aquests fets, per això des de la COS exigim l'absolució d'en Roger i en Mercader i animem el conjunt de la classe treballadora dels Països Catalans a participar en la campanya i actes de suport als dos companys, perquè no ens van tocar aïlladament, no respondrem aïlladament.

Perquè vam fer vaga i la tornarem a fer, perquè volem treballar i viure en condicions dignes, absolució Roger i Mercader!

 photo cartell actes roger mercader_zpsh4tugai4.png

Divendres 26 de juny 19.30 h: Concentració a la Plaça Orfila | Sant Andreu de Palomar (el Barcelonès)
Dimarts 30 de juny 11.00 h: Concentració a la Ciutat de la Injustícia | Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat (el Barcelonès)

Web del comitè per l'absolució d'en Roger i Mercader
Twitter del comitè per l'absolució d'en Roger i Mercader