El 2015 commemorem dues fites històriques fonamentals per a la història de la humanitat treballadora.

Els 70 anys de la derrota del nazisme el 1945, amb la caiguda de Berlín (Alemnays). I els 70 anys de la consegüent fundació de la Federació Sindical Mundial, com a espai de coordinació unitària internacional per tot el sindicalisme de classe, democràtic i combatiu

Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per a l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, volem sumar-nos a aquesta commemoració tan important per al conjunt de la classe treballadora mundial, felicitar els nostres companys i companyes de la FSM d’arreu del món i fer arribar la nostra abraçada fraternal i solidària.

En uns moments com els actuals, on veiem desfermar-se una nova guerra mundial entre els vells imperis i els nous imperis emergents (EUA, Alemanya, França o el Regne Unit, l’OTAN, Rússia, Xina, Iran per altre costat, Israel, Turquia o Aràbia Saudita, etc.). Veiem com es massacren milers de persones treballadores a Síria, al Kurdistan, a Palestina, a Ucraïna, al Iemen, a Colòmbia, a la Mediterrània o a l’Índic, i mentrestant continuen alçant-se murs a Hongria, l’estat espanyol o els EUA.

Veiem com mentre es provoquen massacres i destruccions inimaginables, el capital continua intentant consolidar definitivament el seu control absolut, a costa de la destrucció de tota la humanitat i el planeta, amb el TTIP, l’ALCA i la resta de tractats de “lliure comerç”. Des de la COS, com a sindicat de classe i combatiu dels Països Catalans entenem, cada vegada més, la necessitat urgent de bastir un fort moviment internacional i internacionalista contra la guerra imperialista i per l’alliberament complet de la classe treballadora i de tots els pobles del món.

 photo cartell-70-anys-FSM-catala.jpg