La Federació Sindical Mundial – FSM, fa una crida al moviment sindical i les organitzacions progressistes del món a actuar, a participar, a unir-se a nosaltres en el 7 de setembre de 2010, Dia Internacional d’Acció.

En 2009-2010, vivim una època de crisi mundial del sistema capitalista. Aquesta crisi és profunda i abasta totes les àrees del sistema: l’economia, la política, la societat, la cultura, el medi ambient, fins i tot les relacions personals de la gent. El Fons Monetari Internacional – FMI, està atacant als països amb deutes i està imposant, juntament amb els governs d’aquests països, greus polítiques antilaborals.


L’esperança dels treballadors es troba en les lluites, en la participació dels joves, dones, immigrants i poblacions indígenes en aquestes lluites. A Europa, Àsia, Amèrica Llatina, el poble es manifesta als carrers i reivindica.


Avui dia tothom entén que els problemes de la crisi ens afecten a tots. La crisi està a tot arreu. Per això la coordinació ha de ser generalitzada. Coordinació, cooperació – internacionalisme i solidaritat.


No cadascú pels seus propis mitjans, sinó tots junts, en tots els països, tots els treballadors, tots els aturats. Tots junts per lluitar amb reivindicacions actuals per respondre a les necessitats d’avui. Reivindiquem per sortir de la crisi:


Que els treballadors no paguin la crisi.

Que es prohibeixin els acomiadaments.

Que es talli la despesa en equips militars i aquests diners es destini als aturats i els pobres.

Que s’adoptin mesures immediates per perdonar el deute dels països del Tercer Món.

Sistemes públics gratuïts de salut i educació, aliments i aigua per a tots.

Inversió pública per afavorir la creació d’ocupació. Que se satisfacin les necessitats actuals dels treballadors.


A través de petites i grans lluites, la classe obrera internacional entendrà que el futur de la humanitat pot millorar-se dràsticament únicament a través de l’abolició de l’explotació de l’home per l’home.


Perquè el capitalisme no pot rectificar-se!!!

Unim les nostres forces i veus en les mobilitzacions en el Dia Internacional d’Acció, 7 de setembre de 2010 Sindicats i organitzacions socials als seus respectius països, regions i llocs de treball agregaran les seves demandes a la convocatòria FSM. Duran a terme activitats en els llocs de treball i les branques professionals.


El 7 de setembre cada sindicat triarà la seva manera de lluita.

TOTS ELS TREBALLADORS UNITS EL 7 DE SETEMBRE, DIA INTERNACIONAL D’ACCIÓ


EL SECRETARIAT DE LA FSM