Sem Països Catalans, sem Catalunya Nord!

Tal dia com avui, ara farà 362 anys, Castella i França signaven un tractat. Un tractat que mutilava la nostra terra i la nostra nació. Un tractat que convertia el Pirineu en una frontera pel nostre poble. Més avui, demostrem que ni el temps ni l’Albera ens han pas pogut dividir. Que després de tants anys d’opressió, sigui francesa o espanyola, el poble català seguim dempeus defensant la nostra cultura, la nostra llengua i la nostra història.

Una llengua marginada, reduïda a simple folklore. Una història ignorada, un peu de pàgina davant el gloriós imperi francès. Mes nosaltres oblidem pas. Oblidem pas la Guerra dels Segadors, la Revolta dels Angelets o l’esquarterament de la nostra nació pel Tractat dels Pirineus. Oblidem pas el parlez français, soyez propres’ pintat a les parets de l’aula. Oblidem pas les ferides de l’exili i dels camps de concentració a les nostres platges i a Ribesaltes.

Mes, sobretot, oblidem pas l’esperança i la lluita. Perquè nosaltres, el poble català sem pas propres, sem un poble en lluita per la defensa de la nostra llengua. I la defensarem sallint als carrers davant de cada sentència del Consell Constitucional contra el seu reconeixement, davant de cada diputat francès que vulgui degradar el català a simple folklore i davant de cada òrgan putrefacte de la república francesa.

Una metròpoli colonial i centralista que nos expulsa del nostre país i nos condemna a l’empobriment del monocultiu turístic. L’escenari perfecte pel ressorgiment d’una extrema dreta que viu i penetra a les institucions, amplificada pels mitjans de comunicació i nodrida pel racisme, el masclisme i la LGTB-fòbia, La reacció més salvatge d’un capitalisme amenaçat el nostre potencial revolucionari com a socialistes, feministes i independentistes. Mes nosaltres farem fora els feixistes de Louis Aliot, Marine Le Pen i tot el Rassemblement National. Perquè el feixisme és l’enemic de tots els pobles oprimits i és el nostre deure vèncer-lo.

Des de l’altra cara del capital, l’estat francès i la Unió Europea nos prometen un nou ‘Green New Deal‘ per garantir una vida digna per a les persones i per al nostre entorn. Mes nosaltres sabem que aqueix sistema de dominació, opressió i explotació cap a les persones i la nostra terra se pot pas reformar i que la majoria treballadora en salli beneficiada. Hem d’impedir que el repartiment de diners públics amb els Fons Europeus signifiquin noves retallades socials i major destrucció del territori.

Tan sols a través de la construcció d’un projecte nacional i revolucionari aconseguirem trencar amb la dominació dels estats francès i espanyol. Perquè tan sols a través de la força dels Països Catalans ens podrem alliberar com a poble i com a classe. Per molt mal que els faci, la Catalunya del Nord sem i serem Països Catalans. Per molt mal que els faci, Perpinyà és i serà La Catalana.

La flama del nostre poble crema amb més de tres segles de lluita, de memòria i d’esperança. Una flama que il·lumina el camí més enllà del Canigó, més enllà del riu Sénia i més enllà del Mar Balear. Sem la flama que crema el tractat dels Pirineus i construeix uns Països Catalans units, socialistes, feministes i lliures!

Sem Països Catalans, sem Catalunya Nord!

Alerta Solidària · Arran · Coordinadora Obrera Sindical
Candidatura d’Unitat Popular · Endavant OSAN
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans